otohaber_logo
Haberler
Lexus LC'nin üretimi başladı
Lexus markasının yeni süper coupe modeli LC, Avrupa pazarına girmeye hazırlanıyor.
Lexus LC'nin üretimi başladı

Son olarak markanın efsane haline gelen LFA modeline ev sahipliği yapan Japonya'daki Motomachi fabrikasında, LC'ye özel bir hat oluşturuldu.

LC'nin üretiminde, uzun yıllardan beri Lexus üretimi konusunda Takumi ustalarından oluşan özel bir ekip görev alıyor. Lexus'un el yapımı otomobili LFA ile aynı fabrikada üretilmesiyle birlikte LC de, yüksek teknolojilerden yararlanıyor. Bunlar arasında kompozit malzemelerin kullanımı da var. Böylece LC'nin ağırlığı mümkün olduğunca hafif tutuluyor.

Lexus LC modelinin Ağustos ayı içerisinde Avrupa'da satışa sunulması planlanıyor. Türkiye'de önümüzdeki seneden itibaren satışa sunulması planlanan süper coupe LC'nin iki farklı versiyonu bulunuyor. V8 benzinli motorlu LC 500, 10 ileri otomatik şanzımanıyla dikkat çekerken, hibrit LC 500h ise yeni jenerasyon hibrit sistemine sahip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.