otohaber_logo
Haberler
Lüks otoya Güney Afrika darbesi
Güney Afrika'dan ithal edilen otomobillere ek vergi yükü geldi.
Lüks otoya Güney Afrika darbesi

Bakanlar Kurulu'nca alınan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük Olarak İlave Toplu Konut Fonu Tahsili Hakkında Kararı" ile Güney Afrika'dan ithal edilen silindir hacmi 1.500 metreküpü geçen fakat 1.600'ü geçmeyen otomobillerin CIF bedelinin yüzde 10'u oranında ilave Toplu Konut Fonu tahsil edilecek. Bu kararla birlikte Güney Afrika'dan ithal edilen otomobillerin maliyetinin en az yüzde 5 artması bekleniyor. Bu uygulamadan en çok Mercedes-Benz'in etkilenmesi bekleniyor.

Mercedes-Benz'in Türkiye'de çok satan modeli C Serisi Güney Afrika'da üretiliyor. Markanın toplam satışlarının neredeyse yüzde 40'ı C Serisi araçlardan oluşuyor. Mercedes-Benz karar sonra- sında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Mercedes- Benz'in Güney Afrika'da kurulu fabrikasında üretilen C-Serisi Sedan modellerimiz bu karara dâhil olmuş durumdadır. Mercedes-Benz Türk olarak, söz konusu karar kapsamında olan modellerimizi, Almanya'dan ithal etmek de dâhil olmak üzere, pek çok seçeneğin değerlendirmeye alındığı karar sürecine girdiğimizi ve nihai kararı önümüzdeki dönemde alacağımızı belirtmek isteriz."

Sabah / Ufuk Sandık

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.