otohaber_logo
Haberler
Dostluk ve barış için yarıştılar
Dünyanın en renkli ralli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 12’incisi düzenlenen Allgaeu Orient Rallye - Dostluk ve Barış Rallisi sona erdi.
Dostluk ve barış için yarıştılar

TÜVTÜRK'ün altı yıldır desteklediği ve Almanya'nın Allgaeu bölgesinden başlayan, Ürdün'de sona eren ralliye bu yıl 11 ülkeden 280 yarışmacı 140 araçla katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde, TÜVTÜRK'ün desteğiyle düzenlenen '12. Allgaeu Orient Rallye - Dostluk ve Barış Rallisi' 7 – 28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Almanya'nın Allgaeu Bölgesi'nde yer alan Oberstaufen kasabasından start alan araçlar Ürdün'de son bulan keyifli bir rotada mücadele ettiler.

Organizasyonun en önemli ayağı Türkiye

TÜVTÜRK'ün altı yıldır desteklediği ve bu yıl 11 ülkenin katıldığı organizasyonun büyük bir bölümü Türkiye'de gerçekleşti. Balkanlar üzerinden gelerek, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda toplanan yarışmacılar, 12 Mayıs Cuma günü Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen ve İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve spor Müdürü Ayhan Kep ile Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül'ün katıldığı törenle Türkiye etabına başladılar. Takımlar İstanbul'dan sonra, Kastamonu, Ankara, Balıkesir, Uşak, Dalyan, Antalya ve Mersin güzergahlarını izlediler ve Türkiye finali 21 Mayıs'ta gerçekleşti.

Zaman ya da hız önemli değil

Kurallara göre, değeri 1.111 Euro'nun altında eski araçlar katılabildiği rallide takımların güzergah boyunca otoyola çıkmalarına izin verilmiyor.

Zaman ya da hıza dayalı bir mücadelenin olmadığı Dostluk ve Barış Rallisi'nde yarışmacılar rota üzerinde belirlenen sosyal ödevleri yerine getirmeye çalışıyorlar. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları'nın da destek verdiği rallide bu ödevleri en başarılı yerine getiren takım birinciliği elde ederken, diğer tüm takımlar ikinci ilan ediliyor.

TÜVTÜRK ödevini yapan her takım için bir fidan

Ralli süresince yol, hava, şartları ve rakipleriyle mücadele eden yarışmacılar, TÜVTÜRK'ün ödevlerini de yerine getirdiler. Start alanında kendilerine teslim edilen bayrakları, belirtilen yol ve güzergahlardaki istasyonlara teslim eden yarışmacılar, karşılığında bir sertifika aldılar. TÜVTÜRK de sertifika alan her takım için bir fidan dikimi gerçekleştirecek.

"20 yaşında olsa da muayenesi ve bakımı varsa 11 bin km yapabilir"

Altı yıldır Allgaeu Orient Dostluk ve Barış Rallisi'ne sponsor olduklarını söyleyen TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören, "Her ne kadar dünyanın en eğlenceli rallilerinden biri olarak adlandırılsa da, otomobillerin özellikleri ve geçtiği parkurlar olarak değerlendirdiğinizde yüksek düzeyde dayanıklılık isteyen bir yarış. Ralli genelindeki araçların hepsi 20 yaşın üzerinde. Ancak modelleri ve yaşları ne olursa olsun, bakımlı ve muayenesi tam araçların, kusursuz bir şekilde, 11 bin kilometre yapabildiğini görüyoruz. TÜVTÜRK olarak böyle güzel bir organizasyona destek vermemizin amacı, araç muayenesinin ve bakımının önemini anlatmakla birlikte ralliye katılan yarışmacılara ülkemizi ve güzelliklerini tanıtmak ve çocukların hayallerine kavuşmasına da katkıda bulunmak" dedi.

Kaynak: Milliyet

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.