otohaber_logo
Haberler
Yeni VW Polo tanıtıldı
?Volkswagen’in küçük sınıf temsilcisi sonunda yeni nesline kavuştu. Berlin’de tanıtılan modelde yepyeni özellikler sunuluyor.
Yeni VW Polo tanıtıldı

Küçük sınıfın tartışmasız en iyi modellerinden biri olarak gösterilen Polo'nun 6 yıldır yollarda olan son neslinin ardından yeni nesli de ortaya çıktı. Küçük sınıf standartlarının üzerinde donanım ve güvenlik özellikleriyle tanıtılan otomobil, daha dinamik ve güçlü bir görünüme sahip. Yeni gövde rengi seçeneklerine sahip olan 2018 Polo'da tamamen LED farlar ve LED stop lambaları dikkat çekiyor.

Artan boyutlarıyla daha fazla yaşam alanı sunan Polo, selefine göre 81 mm daha uzun ve 7 cm daha geniş. 94 mm arttırılan dingil uzunluğu da otomobilin özellikle arka koltuklarda daha geniş bir diz mesafesi anlamına geliyor. Ayrıca daha alçak tavana sahip olmasına rağmen, 2 cm daha fazla baş mesafesi sunduğu söylenen otomobilin bagajının da arka koltukların öne alınıp, alınmaması durumuna göre 280 ile 351 litre kapasiteli olduğu belirtiliyor.

İç mekanda ise sınıfında bir ilk olan tamamen dijital gösterge paneli ve yeni nesil dokunmatik multimedya ekranı ilk göze çarpan detaylar… Bu ekran 6,5 ve 8 inçlik iki versiyonla satın alınabilecek.

Yeni Polo, Trendline donanımla birlikte birçok güvenlik sistemi sunacak. Şehir içi acil frenleme sistemi ve yaya takip sistemi giriş seviyesindeki Polo'da yer alacak. Sınıf standartlarının üstündeki adaptif hız sabitleme sistemi de Polo'nun opsiyonları arasında yer alıyor. Ayrıca kör nokta uyarı sistemi, yarı otonom park sistemi, anahtarsız giriş sistemi ve yine anahtarsız motor çalıştırma sistemi dikkat çeken özelliklerden.

Polo'nun kaputunun altında Euro 6 normlarını karşılayan 65 HP ile 150 HP arasında değişen güçlere sahip motorlar görev yapacak. VW Polo'da bu sınıfta bir ilk olarak sıkıştırılmış doğal gaz sistemine(CNG) sahip 1.0 TGI adı verilen, 90 HP güç üreten bir motor da sunuluyor. Toplamda 4 benzinli ve 2 dizel motor seçeneği olacak Polo'da çift kavramalı DSG şanzıman da seçenekler arasında olacak. Modelin performanslı versiyonu GTI'da ise artık 200 HP güç üreten 2,0 lt'lik TSI motor kullanılacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.