otohaber_logo
Haberler
Beş dolardan biri otomotivden geldi
Otomotiv sektörü ihracatı haziranda yüzde 16.4 artışla 2 milyar 500 milyon dolara ulaştı. Türkiye ihracatından aldığı payı yüzde 21’e çıkaran sektörün, ocak-haziran dönemi ihracatı ise yüzde 22.4 arttı. Yılın ilk altı ayındaki ihracat 14 milyar 359 milyon
Beş dolardan biri otomotivden geldi
OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, binek otomobillerde yüzde 44 ihracat artışı olduğunu belirterek "Haziranda da temel belirleyici faktör binek otomobiller oldu. Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlarda da çift haneli ihracat artış yaşadık. Yine Amerika ülkelerine yüzde 220 ihracat artışı dikkat çekerken, Amerika ülkelerinin otomotiv ihracatı içerisindeki payını da yüzde 9'a yükselttik" dedi.

OİB haziran verilerine göre, mal grupları bazında 'Binek Otomobil' ihracatı yüzde 44 artışla 1 milyar 31 milyon dolar, 'Otomotiv Yan Sanayisi' ihracatı yüzde 2 azalışla 816 milyon dolar, 'Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar' ihracatı yüzde 16 artışla 451 milyon dolar ve 'Otobüs-Minibüs- Midibüs' ihracatı ise yüzde 15 azalışla 143 milyon dolar oldu.

Binek otomobillerde en büyük pazar olan İtalya'ya ihracat yüzde 16, Fransa'ya yüzde 35, Almanya'ya yüzde 36, İspanya'ya yüzde 29, ABD'ye yüzde 100, Birleşik Krallık'a yüzde 49 arttı. Haziranda ülke bazında en büyük pazar olan Almanya'ya gerçekleşen ihracat yüzde 13 artışla 373 milyon dolar oldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.