otohaber_logo
Haberler
En sportif Insignia tanıtıldı
Yeni Insignia’nın en sportif modeli GSi, 14 Eylül’de kapılarını aralayacak Frankfurt Uluslarası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak. Otomobil ülkemizde 2018 başında pazara sunulacak.
En sportif Insignia tanıtıldı

Hafif mimarisi, alçak ağırlık merkezi ve güçlü motoru ile dikkat çeken otomobilde 2,0 litrelik 260 HP'lik turbo benzinli ve 2,0 litrelik 210 HP'lik turbo dizel motor seçenekleri ile satışa sunulacak. Benzinli versiyonda 400 Nm tork, dizel versiyonda ise 480 Nm tork üreten ünite 8 ileri otomatik şanzımanla birlikte gelecek.

Insignia GSi'da standart olarak sunulacak tork vektörleme özellikli dört çeker sistemi de sportif sürüşe destek verecek.

Ön tarafında bulunan geniş krom hava kanalı ve arka tarafa bastırma kuvveti uygulayan spoyler gibi ince ayarlar ile Opel mühendisleri yeni GSi ile en verimli Insignia'lardan birini ortaya çıkarmayı başarmışlar.

Kısalan helezon yayları sayesinde yeni model 10 mm daha alçaltılmış. Özel sportif amortisör kullanılan otomobilde, 345 mm Brembo frenler yer alıyor. GSi ile standart olarak sunulan FlexRide adaptif şasi sayesinde sürücü kendi sürüş tarzını oluşturabiliyor. Sistem, seçilen sürüş moduna uygun şekilde gaz pedalı ve vites değişim noktalarını da uygun şekilde düzenliyor. Sürücü Standard, Tour ve Sport olmak üzere üç mod arasında seçim yapabiliyor. Sadece Insignia GSi'da bulunacak Performans moduna ise ESP tuşuna iki defa basıldığında geçiliyor. Bu mod araca daha fazla savrulma imkanı sağlayarak daha da performanslı sürüşe izin veriyor.

Tüm bu özellikler sayesinde yeni Insignia GSi, bir önceki nesil 2.8 V6 Turbo motorlu sportif Insignia OPC'ye Nürburgring-Nordschleife'de gerçekleştirilen karşılaştırma testlerinde tam bir tur fark atmayı başardı. Bu farkın ortaya çıkmasında yeni GSi'ın Insignia OPC'ye kıyasla 160 kg daha hafif olması da önemli bir rol oynuyor.

Sportif sürüşle konforu bir arada sunan Insignia GSi'ın öne çıkan özelliklerinden bir diğeri de AGR sertifikalı deri koltukları. Performanslı sürüş tarzı için artırılmış yan destek sunan koltuklar aynı zamanda Insignia Grand Sport'ta da olduğu gibi ısıtma, havalandırma ve masaj özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Baş desteği de koltuğa entegre durumda.

GSi modelleri, Opel'in 33 yıllık sportif model tasarım geçmişini yansıtıyor. İlk GSi modelleri Manta GSi ve Kadett GSi 1984 yılında meraklıları ile buluştu. Insignia GSi'dan önce pazara sunulan son GSi modeli ise 2012'de Corsa D GSi olmuştu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.