otohaber_logo
Haberler
BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Young: "Sürücüsüz araçlar 2023'de"
BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Bursa'da düzenlediği basın toplantısında, sürücüsüz araçlarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 4 aşamalı süreçte 2'nci aşamanın sonuna ulaştıklarını açıkladı. Sürücüsüz araçların teknolojik o
BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Young: "Sürücüsüz araçlar 2023'de"

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Bursa'da bir restoranda düzenlediği toplantı ile Türkiye ve dünyadaki yatırım ile çalışmalarını anlattı. Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Young, Bursa'yı ise Türkiye'deki kaleleri olarak tanıttı. Geçen yılı Bosch Global'in iyi bir yıl geçirdiğini belirten Young, cirolarını yüzde 3,6 büyüterek, dünyada 73,1 milyar euroya, çalışan sayını da 390 bin kişiye yükselttiklerini açıkladı. Türkiye'de de güzel gelişmeler yaşandığını söyleyen Young, cirolarının yüzde 14 büyüyerek, 12 milyar TL'ye ulaştığını kaydetti.

TÜRKİYE DÜNYADA 5'İNCİ ÜLKE

Yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Young, "Grup olarak Türkiye'ye 750 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Bu anlamda Bosch Global'de Türkiye, 4'üncü en büyük yatırımı çeken ülke. Türkiye, Bosch için çok önemli bir ülke. Grup olarak çalışan sayımız 17 bin kişiyi aşmış durumda. Türkiye, Avrupa'da Almanya'dan sonra en büyük, dünyada ise 5'inci büyük ülke. Bu seneyi bir önceki seneye göre yüzde 10 büyüme ile kapatacağımızı öngörüyoruz. Yatırımlara 2017'de devam ediyoruz. Bu sene Türkiye'ye grup olarak 650 milyon TL yatırım yapıyoruz. Bu yatırımın aslan payı Bursa'ya gelecek. Bunu da memnuniyet ile ifade edebilirim" şeklinde konuştu. Endüstri 4.0 ile ilgili çalışmalarından da bahseden Young, dünya genelinde bünyelerindeki 250 fabrikanın bu sistemle uyumlu hale geldiğini belirterek, Bursa, Manisa ve Çerkezköy'deki fabrikaların da bunun içinde yer aldığını açıkladı.

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLARDA 4 AŞAMA

Bosch'un mobilite vizyonunu emisyonsuz, kazasız ve stressiz olarak özetleyen Young, sürücüsüz araçlarla ilgili çalışmaları ve hedefleri ile ilgili ise, "Trafik sadece şehir içinde zamanımızı değil, çevreye de zarar veriyor. İster istemez kaza riskini arttırıyor. Her sene 2010 yılından beri 3 kelimeli vizyon için 400 milyon Euro harcama yapıyoruz. Otonom sürüşünden bahsetmek istiyorum. Bu teknoloji oldukça hızlı gerçekleşiyor. Bunun 4 kademesi vardır. 2'nci kademenin sonuna yaklaşıyoruz. Henüz aracın her türlü koşulda kendi kendine sürebilecek noktada değiliz" değerlendirmesini yaptı.

ARAÇLARIN KENDİ KENDİNİ SÜREBİLİR HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ

Şu anda araç üstündeki sensör, radar, kamera gibi yardımcı ekipmanlar ve araç üzerindeki yazılımla kendisi sürebildiğini söyleyen Young, "Dışardan gelen etkileri normal sürücü gibi hızlı etki verebilmesi için yapay zekaya ihtiyaç var. Bosch bu sene yapay zeka merkezi kurdu. Sürücüsüz araçların teknolojik olarak içine yapay zekayı da dahil ediyoruz. Hedefimiz 2023 - 2024'te 4'üncü seviye ulaşmak, araçların her türlü koşullarda kendi kendini sürebilir hale gelmesini istiyoruz. Araçlar kendini sürecek. Hayatımızda kişisel asistan olarak sürdürecekler. Araçlarla hayatımızı kolaylaştırmak, daha güvenli hale getirmek, konforumuzu arttırmak için kişisel asistana çevriliyor. Bu anlamda bilgi güvenliği önemli ve kritik. Bunu sürekli duyuyoruz. Hem araç ve etraftaki sürücülerin güvenliği hem de şirketin know-how'unu korumak için Bosch kendi bulutunu kurdu" dedi.

TÜRKİYE'YE GÜVENİNİN GÖSTERGESİ

Toplantının sonunda bir basın mensubunun son günlerde Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin gerilmesinin yaklaşımlarında herhangi bir değişikliğe yol açıp açmayacağını sorması üzerine Young şunları söyledi: "Geçen seneki yatırımlarımızı paylaştık. Bu senekileri paylaştım. Bilakis hiç etkilemedi. Aynı planladığımız şekilde yatırımlarımızı birebir gerçekleştirdik. İlaveten şunu söylemek isterim. Şu anda yatırım ortamı olarak oldukça iyi ortam var. Türkiye'de cazip teşvikler var. Geçen sene otomotiv alanında Türkiye'de en çok teşvik alan firma seçildik. Bu da Bosch'un Türkiye'deki operasyonlara olan güveninin göstergesidir."

EXPRESS BIKE

Projelerinden de bahseden Young, binek otomobillere gerçekleşen çalışmayı bisikletlere de uygulayacaklarını açıklayarak, iki tekerlekli motosikletler için 'Express Bike Servisi' başlattıklarını kaydetti. Bu sene 3 servise ulaşacağını söyleyen Young, önümüzdeki yıl ise bu sayıyı 30'a çıkaracaklarını dile getirdi.


Kaynak: DHA

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.