otohaber_logo
Haberler
Sürücüsüz araç teknolojisi geliştirme yarışına Microsoft da dahil oldu
Çinli arama motoru Baidu, otonom araç geliştirme konusunda Microsoft ile ortaklığa imza attı.
Sürücüsüz araç teknolojisi geliştirme yarışına Microsoft da dahil oldu

Çinli Baidu, 'Project Apollo' adını verdiği otonom araç çalışmalarına Microsoft ile yaptığı anlaşmadan sonra büyük bir ivmelenme katmayı planlıyor.

'Project Apollo' halihazırda 50'nin üzerinde şirketin ortak girişimi. Bu şirketlerin üçte ikisi Çin'de yer alırken, üçte biri yurtdışı kaynaklı. Proje bu haliyle, dünyanın en büyük açık kaynak kodlu otonom sürüş teknolojisi geliştiren girişimi olarak biliniyor. Projede yer alan bazı önemli markalardan, Çinli otomobil üreticileri Chery ve Great Wall Motors'un yanında, dünyaca ünlü dev markalardan Ford, Daimler, Bosch, Continental, ZF ve Nvidia dikkat çekiyor.

Forbes'un haberine göre, Microsoft bu girişimi ABD ve Avrupa'da da genişleterek, geliştirmiş olduğu bağlantı teknolojisini Baidu ile birlikte otonom araç geliştirmek için kullanacak.

Baidu'nun teknoloji başkanı Ya-Qin Zhang'e göre 'Project Apollo'; planlama, kontrol, LiDAR, navigasyon, veri, algılama yeteneği kontrolü ile tamamen sürücüsüz yetenekler ve hizmetler üzerine yoğunlaşıyor.

Microsoft'un projeye dahil olması ile ilgili konuşan genel başkan yardımcısı Kevin Dallas ise, "Bizim rolümüz, Apollo'yu 'Microsoft Azure' sayesinde dünya çapında geliştirmek. Dünyada 40 bölgede faaliyet gösteriyoruz ve 'Azure', otonom araçlar için gerekli özerkliği ve güvenliği sağlayabilecek bir bulut sistemi teknolojisidir."

Yazı: Okan TÜMEN

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.