otohaber_logo
Haberler
Alman Bakan'dan otomotiv üreticilerine sert uyarı!
Alman otomotiv sanayiini sarsan skandalların, Alman mallarının dünyadaki itibarını etkilemesinden kaygı duyulurken Alman hükümetinden uyarı geldi.
Alman Bakan'dan otomotiv üreticilerine sert uyarı!

Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt Pazar günlerinde yayımlanan Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, "Otomobil endüstrisi kaybolan güveni yeniden yerine getirmek ve yaptığı hataları düzeltmekle sorumludur" dedi.

Otomobil endüstrisindeki skandal yüzünden "'Made in Germany" (Alman Malı) etiketli ürünlerin itibarının sarsılmasından endişe ettiklerini söyledi.

"REKABET EDEBİLMEK İÇİN DEV HAMLELER YAPILMALI"

Funke Medya Grubu'na konuşan Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries: "Asırlık otomobil sanayiinin tarihinin en büyük değişiminin eşiğinde olduğunu ve elektrikli otomobil teknolojisinde Çin ve diğer ülkelerle rekabet edebilmek için dev hamleler yapılması gerektiğini" belirtti.

Elektrikli taşıt teknolojisinde özel sektörün devletle işbirliği yapmasını gerekli gördüğünü ifade eden Zypries, günlük sorunlarla uğraşmak yerine geleceğin teknolojilerine yoğunlaşmak gerektiğini' söyledi.

Kaynak: ANKA

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.