otohaber_logo
Haberler
Ford Otosan İnönü Fabrikası'na 5 Ödül
FORD Otosan İnönü Fabrikası, Ford Motor Company'nin geleneksel İş Sağlığı Güvenliği Ödülleri organizasyonu President Health and Safety Award (PHSA) tarafından 4 ayrı dalda toplam 5 ödüle layık görüldü.
Ford Otosan İnönü Fabrikası'na 5 Ödül

Ford Motor Company'nin geleneksel İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülleri'nde bu yıl; 'Hayat Kurtarma', 'Yılın İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli' ve 'İş sağlığı ve Güvenliğinde en iyi Performans Gösteren Fabrikalar' kategorilerinde 4 ödüle layık görülen Ford Otosan, 'İş güvenliği Kültürü ve Standartlarında Mükemmellik' kategorisinde ise 'İş Güvenliği Kültürünün Yayılımı Projesi' ile dünya birinciliğinin sahibi oldu.

Eskişehir'in İnönü İlçesi'ndeki Ford Otosan İnönü Fabrikası'nda düzenlenen ödül töreni, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir, Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş ile Ford Otosan yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende ödüller sahiplerine takdim edilirken Ford Otosan, iş sağlığı ve güvenliği alanında hem Ford dünyasında hem de otomotiv sektöründe örnek teşkil eden uygulamalarıyla başarısını bir kez daha göstermiş oldu.

DÜNYA BİRİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ

Ford Otosan, 'İş güvenliği Kültürü ve Standartlarında Mükemmellik' kategorisinde 'İş Güvenliği Kültürünün Yayılımı Projesi' ile bu yıl dünya birinciliğini elde etmeyi başardı. 'Riski en iyi çalışan bilir' yaklaşımıyla gerçekleştirilen 'Riskini Yaz Parmağını Koru' konulu uygulama ile her çalışanın bir iş güvenliği uzmanı bakış açısıyla yaptığı işi değerlendirmesi hedeflendi. Çalışanların özellikle el ve parmak yaralanmalarına sebep olacak tehlikelere karşı farkındalık kazanmaları amaçlanan proje ile el ve parmak yaralanmasına sebep olabilecek riskler tespit edildi. Alınan önlem ve aksiyonlar sonucunda Ford Otosan İnönü Fabrikası'nda iş kazalarının oranı 2015'de 6.9 iken, 2016'da 3.4'e 2017'de ise 2.8'e kadar düşürüldü.

HAYAT KURTARMA ÖDÜLLERİ

Çalışanlarına acil durumlarda gerekli müdahalede bulunabilmek için sağlık merkezlerinde; alanında tecrübeli sağlık çalışanları ile eksiksiz tıbbı ekipmanlar ve tam teşekküllü ambulansla hizmet sunan Ford Otosan, arı sokması sonucu alerjik reaksiyon başlayan ve hayati tehlikesi yüksek olan anaflaktik şok tablosuna giren bir çalışanını sağlık ekibinin hızlı ve yerinde müdahalesiyle sağlığına kavuşturmayı başardı. Ford Otosan Sağlık ekibi bu vaka ile 'Hayat Kurtarma' kategorisinde ödüle layık görüldü.

Şirketin 'Hayat Kurtarma' kategorisinde aldığı bir diğer ödül ise; diğer sağlık merkezlerine başvurmasına rağmen devam eden baş ağrısı ile Ford Otosan Sağlık Merkezi'ne başvuran bir çalışanının sağlığına kavuşturulması sonucunda kazanıldı. Çalışandan alınan detaylı anamnez ve muayene sonucunda 'intrakranial kanama' teşhisi konularak, hızlıca ilk müdahalesi yapıldı ve sağlığına kavuşturuldu.

YILIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROFESYONELİ ÖDÜLÜ

Ford Otosan İnönü Fabrikası'nın 24 yıllık çalışanı A sınıfı İş güvenliği uzmanı Saffet Özırmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle 'Yılın İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli' ödülüne layık görülerek, önemli başarıyı daha Ford Otosan'a kazandırdı.

EN İYİ PERFORMANS GÖSTEREN FABRİKALAR KATEGORİSİ

Ford Otosan'ın kazandığı 5'inci ödül ise 'İş sağlığı ve Güvenliğinde En İyi Performans Gösteren Fabrikalar' kategorisinde oldu. Ford Otosan İnönü Fabrikası, bu anlamlı ödülü 2014- 2016 yılları arasında kayıp zamanlı iş kazası oranındaki düşük oran sebebiyle almaya hak kazandı. Üstelik bu ödülün kazananı, başvuru yapılmaksızın Ford'un global çapta yaptığı değerlendirmeler sonrasında seçildi.

Kaynak: DHA

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.