otohaber_logo
Haberler
Toyota, Türkiye'de 2 milyonuncu otomobilini üretti
Türkiye'de 1994'ten bu yana üretim yapan Toyota, 2 milyonuncu aracını banttan indirdi. Üretilen 2 milyonuncu araç Türkiye'nin ilk hibrit ve SUV modeli C-HR oldu.
Toyota, Türkiye'de 2 milyonuncu otomobilini üretti

Bugüne kadar 2.3 milyar dolarlık yatırım yapan Toyota, Sakarya'daki tesislerinde C-HR başta olmak üzere Corolla ve Verso olmak üzere üç model üretiyor. 2016'da üç vardiya üretime geçip kapasitesini ikiye katlayarak yıllık 280 bine çıkaran Toyota'nın çalışan sayısı 5 bin 500'e yükseldi. C-HR ile Japonya dışında ilk Toyota Yeni Global Platformu (TNGA) modeli üreten fabrika olma özelliğine sahip olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, aynı zamanda Avrupa'daki Toyota üretim tesisleri arasında en yüksek üretim kapasitesine sahip oldu.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Hiroshi Kato, 1994'te üretilmeye başlanan ilk Corolla'dan bu yana geçen 23 yılda çok yol katettiklerini söyledi. Üretilen 2 milyonuncu aracın ilklerin modeli C-HR olmasının anlamlı olduğunu ifade eden Kato, Toyota Otomotiv Sanayi'nin global Toyota nezdinde kalite seviyesi ile en iyi fabrikalardan biri olarak görüldüğünün altını çizdi. Yılın ilk 9 ayında yüzde 141 artışla 205 bin araç üreten Toyota Türkiye'nin ihracatı ise yüzde 225 yükselerek 182 bin adete ulaştı. Toyota yıl sonuna kadar 280 bin araç üretip 231 bin ihracat yapmayı hedefliyor.

Kaynak: ahaber

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.