otohaber_logo
Haberler
İşte BMW X2
BMW, X Serisi'nin ikinci basamağı olan X2’yi resmen duyurdu.
İşte BMW X2

X1 modeli baz alınarak geliştirilen yeni X2, benzersiz tasarımı sayesinde geleneksel bir crossover'dan ziyade geniş bir hatchback gibi görünüyor.

Dış tasarımda ilk göze çarpan, geleneksel BMW böbreklerinin farklı tasarımı. Geometrik olarak yamuk şeklindeki böbreklerin, dış taraflarından aşağıya doğru genişleyip tekrar daralması ile birlikte, geniş hava girişleri ve LED gündüz farlarına sahip ince formlu farlar sportifliğe katkı sağlıyor.

Oldukça geriye yaslanmış bir ön cam, arkaya doğru alçalan tavan ve devamındaki bagaj üstü spoyleri, çıkıntılı omuz çizgileri, LED stoplar ve C sütunlarındaki BMW logoları X2'nin farklılık yaratan tasarım detaylarından.

Yine sportifliği destekleyecek şekilde, X2'de yer verilen jant ebatları 17 ile 20 inç arasında değişiyor.

X2, Avrupa'da güç seçeneklerine göre üç farklı isim ile satılacak. Giriş seviyesi olan "X2 sDrive20i" seçeneğinde, 2,0 lt'lik turbo beslemeli benzinli motor 192 HP güç 280 Nm tork üretirken, 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ile kombine ediliyor. Bu kombinasyon ile X2, 0-100 km/s hızlanmasını 7,7 saniyede tamamlarken, maksimum 227 km/s hıza ulaşabiliyor.

Diğer iki versiyon ise dizel motora sahip olacak. "X2 xDrive20d" ve "X2 xDrive25d" olarak adlandırılan bu versiyonlarda yer verilen 2,0 lt'lik turbo dizel motor sırasıyla 190 HP ve 231 HP güç üretiyor. Her iki versiyon da diğer BMW modellerinden de aşina olduğumuz Steptronic isimli 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile donatılıyor. 231 HP'lik versiyonun 0-100 km/s hızlanması ise sadece 6,7 saniye sürüyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.