otohaber_logo
Haberler
Chiron’u alt etmeye geldi
Hennessey’in yeni otomobili yalnızca bir neden için üretildi. Dünyanın en hızlı yol otomobili olmak için…
Chiron’u alt etmeye geldi

Otohaber:Dünyanın en hızlı otomobili unvanı çoğu kez el değiştirse de unvanı en çok taşıyan hiç şüphesiz Bugatti Veyron olmuştu. Hennessey artık Venom F5 ile bu unvanı sonuna kadar korumak istiyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre Venom F5 tam olarak 482 km/s hıza ulaşabiliyor.

7 ileri vitesli tek kavramalı bir şanzımanla kombine edilmiş otomobilin kaputunun altındaki çift turbo beslemeli V8 motor arka tekerleklere tam 1600 HP güç aktarıyor. 1,338 kg ağırlığa sahip otomobilin hafifliği ve düşük sürtünme katsayısı aracın 0-300 km/s hıza 10 saniyenin altında ulaşmasını sağlıyor. Bu da Venom F5'i halihazırdaki Formula 1 araçlarından bile hızlı yapıyor.

Venom F5'in 0-400 km/s hıza ulaşması için ise 30 saniyeden az bir süre gerekiyor. Dünyanın en hızlı yol otomobilini kullanmanın da elbette bir bedeli var. Venom F5, 1,6 milyon Amerikan Doları'na satılıyor. Şu an için Hennessey, bu otomobilden yalnızca 24 adet üretileceğini açıkladı.

Bugatti Chiron'dan hızlı

Venom F5'in fabrika verilerine bakıldığında 0-400 km/s hızlanmasının 30 saniyenin altında gerçekleşmesi otomobili, bu hıza 42 saniyede ulaşan Chiron'dan 12 saniye, Koenigsegg Agera R'dan da 6 saniye daha hızlı yapıyor.

Venom F5, 2017 SEMA Show'da tanıtılacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.