otohaber_logo
Haberler
Yerli otomobil için babayiğitler belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Külliye'de "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"na yerli otomobili üretecek 5'li konsorsiyumu açıkladı.
Yerli otomobil için babayiğitler belli oldu

Ortak Girişim Grubu'nda 5 babayiğit bulunuyor. Bunlar Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel) olarak belirlendi. Yerli otomobili üretecek olan Ortak Girişim Grubu'ndaki 5 babayiğit Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel) olarak belirlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RESMEN AÇIKLADI

Erdoğan yaptığı açıklamada "Şimdi ortak girişim grubunda yer alan 5 şirketi tanıtmak istiyorum. Babayiğitlerin harf sırasına göre ilke Anadolu Grubu'dur. Otomotiv sektöründe ciddi birikimleri olan grubun projede yer almasını isabetli buluyorum. İkinci şirket BMC grubudur. Kendilerini tebrik ediyorum. Üçüncü babayiğidimiz ise Kıraça Holding. Dördüncü babayiğidimiz Turkcell Grubu. Beşinci Zorlu Holding'dir" dedi

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.