otohaber_logo
Haberler
Yerli otomobile yerli pil
Türkiye’nin Otomobil Ortak Girişim Grubu’nda yer alan beş babayiğitten biri olan Zorlu Holding, yerli otomobilin pilini geliştiriyor
Yerli otomobile yerli pil

Türkiye'nin yerli otomobilini üretmek için yola çıkan Ortak Girişim Grubu, çalışmalara başladı. Takvime göre ilk prototipi 2019'da üretmeyi planlayan Ortak Girişim Grubu'nun 2021'de yerli otomobili satışa sunması hedefleniyor. Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'nda yer alan "Beş babayiğit"ten biri olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, yerli otomobil projesiyle ilgili bilgi verdi. Yerli otomobilin pili üzerinde çalıştıklarını söyleyen Zorlu, grubun bu konuda katkı vereceğini kaydetti. Bursa'da düzenlenen "Otomotiv Buluşmaları" organizasyona yurtiçi ve yurtdışında davetlilerin katıldığını söyleyen Zorlu, etkinlik süresince ikili iş görüşmelerinin yapıldığını anlattı. Yerli otomobil üretiminde göreve talip olduklarını belirten Zorlu, şöyle devam etti: "Bu konsorsiyumda yer aldık. Biz, sanayiden gelen bir grubuz. Türkiye'de sanayide istihdam yapan en büyük gruplardan biriyiz. Sanayide 30 bin çalışanımız var. Yerli otomobilde güzel şeyler olacak. Buna herkesin inanması lazım. İnanmazsanız bir şey olmaz. Yola çıktık. 'Ya Allah, Bismillah' diyoruz. İnşallah sonunu da iyi neticelendiririz. Ülkemiz ve grubumuz adına hayırlısı olsun diyorum."

Gelecek elektrikli otomobilde Otomotiv dünyasında geleceğin elektrikli ve sürücüsüz otomobillerde olduğunu ifade eden Zorlu, elektrikli araçların IT, pil ve motordan oluştuğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Vestel, Türkiye'de ilk 4.0'a geçecek kurumlardan biridir. 4.0'ın yazılımlarını da robotlarını da kendi içimizde yapıyoruz. Grubumuz bu hususta katkı sağlayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Pil konusunda çalışmalarımız var. Geçen hafta Zorlu Meta Nikel Kobalt Tesisi açılışını gerçekleştirdik. Kobalt ve sülfat rafinerisi kurduk ve bunların ham maddesi de Türkiye'de."

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.