otohaber_logo
Haberler
Bond’u kıskandıracak otomobil
Aston Martin, yeni Vantage’i tanıttı. 2018 Vantage’de yepyeni özellikler sunuluyor.
Bond’u kıskandıracak otomobil

Ünlü film karakteri James Bond'un otomobilleri olarak bilinen Aston Martin ailesinin en yeni üyesi ortaya çıktı. Tamamen yeni otomobil, DB11'de de kullanılan alüminyum karşım şasi üzerinden geliştirilmiş. Yeni şasisi sayesinde burulma direnci de önemli ölçüde iyileştirilen otomobil bu sayede daha iyi bir viraj kabiliyeti sunuyor.

Aracın tasarımında ilk dikkat çekici unsur ön bölümde… Farklı ızgarası ve farlarıyla diğer modellerden ayrılan Vantage yine de markanın geleneklerine sadık bir tasarım diline sahip. Ön tarafta daha evcil görünen otomobilin arka tarafıysa kelimenin tam anlamıyla "başka bir dünya".

50:50 olan ağırlık dağılımı sayesinde daha dengeli bir sürüş vaat eden otomobil 1530 kg'lık bir kuru ağırlığa sahip. Aston Martin Vantage'in kaputunun alında ise AMG'den alınan çift turbo beslemeli 4,0 litrelik V8 motor görev yapıyor. 510 HP güç ve 685 Nm tork üreten bu motor gücünü 8 ileri vitesli ZF otomatik şanzımanla yere aktarıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3,5 saniyede tamamlayan 2018 Aston Martin Vantage'in maksimum hızı ise 313 km/s.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.