otohaber_logo
Haberler
Tesla elektrikli tırı Semi'nin fiyatını açıkladı
Tesla Semi'nin beklenen fiyatları açıklandı. Milliyet'in haberine göre, tanıtımın ardından kısa süre sonra Tesla, Semi'nin beklenen fiyatlarını ilk kez paylaştı.
Tesla elektrikli tırı Semi'nin fiyatını açıkladı

Elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayan Amerikan şirketi Tesla, ilk elektrikli tırını tanıttı. Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk, California eyaletinde Hawthorne'daki merkezinde tanıtılan tırın, şarj edildikten sonra 804 kilometre yol kat etme özelliğine sahip olduğunu açıklamıştı.

Kamyonun sürücü koltuğu da daha iyi görüş alanı için ortaya yerleştirilmiş. Direksiyonun sağında ve solunda birer adet dokunmatik ekran bulunuyor. Tesla Semi'nin elektrik bataryası, şasinin içine monte edilmiş. Kamyonun dört arka tekerleği için ayrı ayrı dört elektrik motoru bulunuyor.

Dizel motorlu kamyonlar, tek bir depoyla 1600 kilometre yol kat edebiliyor. Ancak Elon Musk, depo dolum maliyeti gözetildiğinde Tesla Semi'nin dizel kamyonlardan mil başına yüzde 20 daha düşük maliyette olduğunu söyledi.

Musk, üretimine 2019 yılında başlanacak tırın, yakıt tasarrufu sağlayan dizel emsallerinden daha az masraflı olacağından bahsetse de tırın fiyatı konusunda bilgi vermemişti.

Yapılan açıklamaya göre Semi, 480 ve 800 kilometre menzilli iki versiyonla satışa sunulacak. 480 km menzil sunan versiyon 150 bin dolar, 800 km olan ise 180 bin dolar olacak. Ayrıca 200 bin dolar gibi bir fiyatla Roadster 2'de olduğu gibi "Founders Series" adlı bir model de sunulacak. Tabii bunlar yurt dışı için geçerli fiyatlar.

Rezervasyon için istenen 5 bin dolarlık depozito da değişti. Tesla üretim versiyonu için 20 bin dolar, Founders Series için ise ücretin tamamını talep ediyor.

Tesla Semi'nin 2019'da yollarda olması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.