otohaber_logo
Haberler
İşte yeni 2019 Mercedes-Benz CLS
Mercedes, yeni CLS’yi Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergiliyor.
İşte yeni 2019 Mercedes-Benz CLS

Dün fotoğrafları paylaşılan yeni CLS sonunda ortaya çıktı. Yepyeni tasarım özellikleri ve teknolojilerle yollara çıkacak modelin yüzünde markanın sportif modeli AMG GT'den esintiler var. Kristal görünümlü LED'li farlara 3D efekti verilmiş. Modelin arka tarafında ise yine LED'li stop lambaları ve donanıma göre değişecek çift çıkışlı egzoz sistemi kullanılıyor. Aslında CLS'ye genel hatlarıyla bakıldığında selefine benziyor diyebiliriz.

Şık iç mekanı göz dolduruyor

İç mekan ise E Serisi'nin daha üst sınıf versiyonu gibi. El işi koltuk işlemeleri, geniş ekran ve 64 farklı renk seçeneğine sahip ambiyans aydınlatması gibi özelliklere sahip CLS'nin opsiyon listesi de uzun.

Yeni CLS'nin artık 5 koltuklu otomobil olduğunu belirtelim. Yine de alçak tavan çizgisinden dolayı uzun kişilerin rahat edip edemeyeceği belirsiz. 2019 Mercedes CLS'nin bagaj kapasitesi ise 520 litre.

S Serisi güvenliği

Mercedes, yeni CLS'nin güvenlik sistemlerini makyajlı S Serisi'nden almış. Bu da CLS'de aktif fren yardımcısı, şerit takip asistanı, dikkat yardımcısı, hız sınırlama asistanı ve ön güvenlik sistemi gibi en son teknoloji sistemlerin yer aldığı anlamına geliyor.

Motor yelpazesi değişti

Yeni CLS'nde 2 dizel ve 1 benzinli motor görev yapacak. CLS 450 4MATIC modeli, EQ Boost adı verilen yeni akıllı şarj sistemine sahip 6 silindirli motorla gelecek.370 HP güç ve 600 Nm tork üreten bu motor, EQ Boost sistemiyle ekstra 22 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor.

Dizel cephesinde ise 3,0 litrelik 6 silindirli motorun 340 HP'lik ve 700 Nm tork üreten versiyonu CLS 400d'de olacak. Modelin giriş seviyesi versiyonu ise 286 HP güç ve 600 Nm tork üreten CLS 350d.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.