otohaber_logo
Haberler
İşte 2018 Volkswagen Jetta
Volkswagen’in dünyada 17.5 milyon adetle en çok satan modellerinden biri olan Volkswagen Jetta’nın yeni nesli Kuzey Amerika Fuarı’nda tanıtıldı.
İşte 2018 Volkswagen Jetta

Volkswagen'in çok satan sedanı Jetta'nın yeni nesli sonunda ortaya çıktı. Daha önce çizimleri ve casus fotoğrafları yayınlanan otomobildeki en önemli değişiklik platformunun değişmesi… Artık MQB platformu üzerinden yükselen Jetta, yeni platformu sayesinde daha teknolojik ve estetik bir otomobil olmayı başarmış.

Dış tasarımda VW'nin yeni nesil otomobillerindeki imza çizgilere sahip otomobil, daha keskin hatlara kullanılıyor. LED aydınlatmaların standart olarak sunulacağı otomobil, boyut olarak her disiplinde büyümüş. Artık 3,5 cm kadar daha uzun dingil mesafesine sahip Jetta, hem daha geniş, hem de daha yüksek. Bu sayede iç mekanda selefine göre daha fazla yaşam alanı sunan otomobilin diz ve baş mesafesinin yanı sıra omuz mesafesinin de bir hayli arttığı belirtiliyor. Ayrıca otomobilde daha verimli motorlara yer veriliyor.

Yeni Jetta'nın iç mekanında kişiselleştirilebilir 10.2 inçlik Aktif Info Ekranı kullanılıyor. Bu ekran markanın en son nesil bilgi eğlence sistemi teknolojisine sahip. Bluetooth ve USB bağlanma seçeneklerinin yanında, MirrorLink, Apple CarPlay ve Android Auto gibi özellikler de yeni modelde sunulacak. İç mekanın genel görüntüsü ise en son nesil Volkswagen modelleriyle hemen hemen aynı tasarıma sahip.

Yeni Jetta'nın kaputunun altında 1,4 litrelik turbo beslemeli TSI motor sunulacak. 150 HP gücü 5,000 d/dk'da veren bu unite standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla sunulacak. Yeni Jetta'daki bir önemli yenilik olan 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ise bir üst versiyonda tercih edilebilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.