otohaber_logo
Haberler
Elon Musk'tan 'Model 3' itirafı
Tesla, ön sipariş almaya başladığı Model 3 isimli elektrikli otomobil için pil modülünün üretiminde sorunlar yaşadıklarını kabul etti ve şirketi hakkında bir nevi öz eleştiri yaptı.
Elon Musk'tan 'Model 3' itirafı

Dünyanın en büyük elektrikli otomotiv üreticisi Tesla, yeni otomobili Model 3'ün pil modülünü ürettiği Nevada fabrikasında üstesinden gelemediği sorunlar yaşıyor. Daha önce basına yansıyan haberleri yatırımcılar toplantısında kabul eden Tesla CEO'su Elon Musk, üretim sorunlarının Tesla'nın pil yapma kabiliyetine "çok güvenmesinden" kaynaklandığını itiraf etti.

"ÇOK RAHAT DAVRANDIK"

Habertürk'ün haberine göre Tesla'nın dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladığı yatırımcılar toplantısında konuşan ve "İlginçtir ki, pil üretimi normalde bizim en güçlü olduğumuz alan olması gerekirdi" diyen Elon Musk şöyle devam etti: "Kendimizden biraz fazla emindik; pil yapma kabiliyetimize güvenip çok rahat davrandık."

ABD merkezli şirket, kitle pazarına yönelik ilk otomobili Model 3'ün pil üretim sürecinde birçok sorunla karşılaştı. Tesla, otomobilin üretimi için Nevada'da bulunan Gigafactory isimli fabrikasında bir pil üretim hattı kurmuştu. Ancak bu hattın çalışmasında problemler olması nedeniyle, Tesla mühendislerinin pil ünitelerini "elle yaptıkları" ortaya çıkmıştı.

ÜRETİM SÜRECİ AKSADI

Pil üretim hattının çalışmaması nedeniyle Tesla Model 3'ün tüm üretim süreci aksadı. Otomobilin üretim sürecindeki tüm hedeflerin ıskalandığı belirtiliyor.

Tesla Aralık ayında her hafta 5.000 Model 3 üretmeyi planlıyordu. Ancak kasım ayına gelindiğinde söz konusu problemlerin bu hedefi imkansız kıldığı anlaşıldı ve Tesla ancak 2018'in ilk çeyreğinin sonunda bu sayıda araç üretebileceğini açıkladı. Ocak ayına gelindiğinde ise şirket üretim tahminlerini yeniden değiştirerek, haftada 5.000 otomobil üretim kapasitesine ancak yılın ortasında ulaşabileceklerini duyurdu.

Elon Musk, 2017 yılında toplam 100.000 otomobil üreten Tesla'nın 2020 yılına gelindiğinde yıllık 1 milyon otomobil üretme kapasitesine ulaşacağını iddia etti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.