otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz C Serisi yenilendi
Mercedes’in orta sınıf temsilcisi C Serisi, S Serisi teknolojisiyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.
Mercedes-Benz C Serisi yenilendi

Cenevre Otomobil Fuarı'na günler kala fuarda tanıtılacak modeller de gün yüzüne çıkmaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden özel otomobillere ev sahipliği yapacak Cenevre'de Mercedes, makyajlı C Serisi'ni sergileyecek. Büyük ağabeyi S Serisi teknolojisiyle donatılan otomobilde, tasarım değişikliklerine de yer veriliyor.

2019 Mercedes-Benz C Serisi'nde artık Multibeam LED farlar kullanılıyor. Bu farların "ultra menzilli" olarak tanımlanıyor. Mercedes, her farda 84 bireysel kontrollü LED olduğunu ve bu LED'lerin yolun ve trafiğin duruma göre kendi kendini ayarlayabildiğini belirtiyor. Ayrıca makyajlı modelde yeni ön ve arka tampon da kullanılıyor.

İç mekanda yine S Serisi'nden belirgin izler görülüyor. 1920 x 720 piksel çözünürlüğe sahip 12.3 inçlik dijital gösterge paneli yeni. Bu özellik opsiyon listesinde alıcılarını bekleyecek. Ayrıca otomobilde artık dokunmatik kontrollere sahip yeni direksiyon simidi de sunulacak. Ayrıca yine 10.25 inçlik bilgi eğlence sistemi, güncellenen head-display ve türbin görünümlü start/stop düğmesi makyajlı C Serisi'nin yenilikleri arasında yer alıyor. Güncellenen ses kontrol sistemine ise "ısıtmalı koltukları çalıştır" gibi yeni komutlar eklendi.

Artık C Serisi'nde de yarı otonom sürüş asistanı kullanılıyor. Geliştirilen kamera ve radar sistemi sayesinde otomobil artık 500 metreye kadar araçları tespit edebiliyor. Ayrıca yarı otonom sürüş kapsamında Aktif Direksiyon Yardımcısı, Aktif Şerit Değiştirme Asistanı ve Aktif acil Durum Durma Yardımcısı gibi özellikler de geliştirildi.

Henüz motor seçenekleriyle ilgili bilgi vermeyen Stuttgartlı marka, Avrupa'da yeni benzinli ve dizel motorların yanı sıra bir plug-in hibrit versiyon olacağını açıkladı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.