otohaber_logo
Haberler
Metalik boya ile mat boya arasında ne farklar var?
Onno Usta, sorularınızı yanıtlamaya devam ediyor...
Metalik boya ile mat boya arasında ne farklar var?

Sıfır km otomobillerde ek ücret karşılığı metalik boya seçeneği sunuluyor. Aracın karoserinde oluşan çizik ya da ezilme durumunda metalik boya ile mat boya arasında işlem farkı var mı? Onarım işleminin maliyeti daha mı pahalı? Metalik boya onarımında aynı rengi bulamama ya da tutturamama gibi sorunlar var mı?
Yavuz Taş



Sayın Yavuz Taş,
Metalik boya, kimyasal yapısı ve üretim özellikleri açısından mat boyadan farklıdır. Metalik boyanın maliyeti yüksek olduğu için günümüzde de birçok modelde isteğe bağlı olarak sunuluyor. Metalik boyada oluşan ufak tefek çiziklerin giderilmesi için, o çiziğin olduğu bölgenin örneğin çamurluk ya da kaputun komple boyanması gerekiyor. Aksi halde yamalama gibi yöntemlerle eski görüntüsü elde edilemeyebiliyor. Üretim aşamasında her boyanın kodu numaralandırılır. Onarım sırasında ise yetkili servis o aracın için belirlenen koda göre karoseri boyar ve böylece renk tutmama diye bir sorun oluşmaz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.