otohaber_logo
Haberler
Mercedes'ten yapay zeka bombası!
Mercedes, yapay zeka ile çalışan yeni multimedya sistemini tanıttı.
Mercedes'ten yapay zeka bombası!

Mercedes-Benz, MWC 2018'de yeni A serisinde ilk olarak dünya lansmanını gerçekleştirdiğini yapay zeka ile çalışan MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi/Mercedes-Benz User Experience) adındaki yeni multimedya sistemini tanıttı. Sezgisel ve eğitsel olarak kullanıcıların davranışlarına göre şekillenebilen bir yapay zekayı barındıran MBUX, Mercedes'in MWC'deki odak noktasını oluşturuyor. Yaklaşık 70 milyon satır kod yazılarak yapılan MBUX ile arttırılmış gerçeklik üzerinden harita görüntülemesi gerçekleştirilebiliyor.

SMART VISION EQ FORTWO DA SERGİLENİYOR

Daimler bünyesindeki smart, MWC 2018'de, smart vision EQ fortwo'yu da sergiliyor. Bu ilginç otomobil, CASE programı kapsamında geliştirildi. Şehir içi kullanıma odaklanılarak hazırlanan ve otonom sürüş sistemiyle donatılan iki kişilik araç, tamamen elektrikli bir altyapıya sahip. Car2Go isimli araç paylaşım programının geleceğine dair ipuçları taşıyan smart vision EQ fortwo'da gaz ya da fren pedalları bulunmuyor.

Mercedes'in akıllı telefon uygulaması olan Mercedes Me de etkinlikte kendine yer buldu. Kullanıcılar, Mercedes Me sayesinde akıllı telefon üzerinden kalan yakıt miktarını görüyor veya merkezi kilidi açma/kapama gibi araç fonksiyonlarını kontrol edebiliyor. Kullanıcı akıllı telefon üzerinden dört adede kadar sanal anahtar da aktive edebiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.