otohaber_logo
Haberler
Tesla'ya şok ceza! Hava kirliliğine yol açtığı için...
Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla'ya, hava kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle ceza kesildi.
Tesla'ya şok ceza! Hava kirliliğine yol açtığı için...

Merkezi, ABD'nin California eyaletine bağlı Palo Alto şehrinde bulunan elektrikli araç üreticisi Tesla, hava kirliliğine yol açmaktan dolayı 139.500 dolarlık ceza ile karşı karşıya kaldı. Hava kirliliğinin sebebi tabii ki Tesla'nın elektrikli araçları değil, bu cezaya sebep olan Amerikan markanın Fremont'ta bulunan fabrikası.

Tesla, Bay Area Hava Kalitesi Yönetim Bölgesi tarafından kesilen cezayı ödemeyi kabul etti. Amerikan marka, bunun yanında anlaşmanın bir parçası olarak "San Jose Boys and Girls Club" isimli gençlik kuruluşunun çatısına güneş panelleri kuracak.

Elektrikli araç üreticisi, 2013 ile 2016 yılları arasında kullanılan bazı arızalı ekipmanlar yüzünden, salgılanan nitrojen oksit gazının kabul edilebilir limitlerin üzerinde çıktığını belirtti. Ancak belirtilen hatanın çözüldüğü ve şu anda herhangi bir sorunun olmadığı açıklandı.

Fremont fabrikasında şu anda 10 binden fazla kişinin çalıştığı ve fabrikanın hava kalitesi bölgesinden olumlu geri bildirimler aldığı bildiriliyor. Şirketten bir yetkili, sadece 2013 yılında bir fırından dolayı 1000 dolarlık bir ceza ödediklerini belirtti.

Ayrıca 2010 yılında Tesla, ABD Çevre Koruma Ajansı'ndan Roadster modeli için Temiz Hava Kanunu'na uygun olduğunu kanıtlayan sertifikayı almayı reddetmesinden dolayı 275 bin dolarlık bir ceza daha ödemeyi kabul etmişti.

Yazı: Okan TÜMEN

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.