otohaber_logo
Haberler
Maserati'den elektrikli süper spor geliyor: Alfieri
İtalyan otomobil üreticisi Maserati'nin başkanı, Tesla'yı hedefleyerek tüm araçlarının elektrikli versiyonlarını çıkarmak için 5 yıllık bir planı yürürlüğe koyduklarını açıkladı.
Maserati'den elektrikli süper spor geliyor: Alfieri

Marka şefi Timothy Kuniskis, Maserati'nin hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli dahil olmak üzere gelecekteki tüm güç aktarma organları için Ferrari ile özel bir anlaşmaya girerken, dizel motorları ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Maserati, bu beş yıllık planı içerisinde, iki saniyede 0'dan 100 km/s'ye çıkabilecek "Alfieri" adlı elektrikli bir süper spor otomobil de dahil olmak üzere iki yeni araç tanıtacak. Diğer aracın SUV olması bekleniyor.

Maserati başkanı Reid Bigland, "elektrikli süper spor otomobilimizle Tesla'yı hedef alıyormuş gibi görünüyoruz. Evet öyle!" diyerek çok iddialı bir açıklama da yaptı.

Firma, 2014 yılındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda Alfieri'nin konsept modelini sergilemişti. Nihai modelin konsept modele yakın olması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.