otohaber_logo
Haberler
Dünyadaki elektrikli araç sayısı belli oldu!
Uluslararası Enerji Ajansı'nın "Küresel Elektrikli Araç Görünümü 2018 Raporu" verilerine göre, geçtiğimiz yıl 1 milyondan fazla elektrikli araç satışı gerçekleşti.
Dünyadaki elektrikli araç sayısı belli oldu!

Global ölçekte elektrikli taşıt satışının artmasında hükümetlerin izlediği çevreci politikalar bu noktada önemli rol oynadı. Ayrıca enerji verimliliğini artırdığı için son yıllarda elektrikli araçlara olan eğilim de hızlandı.

YÜZDE 55 ARTIŞ OLDU

Tüm bunların ışığında, geçen sene dünyadaki elektrikli taşıt sayısı bir önceki yıla göre yüzde 55 artışla 2 milyon 14 binden, 3 milyon 109 bin 50'ye yükseldi.

Motor 1 TR'nin haberine göre taşıt sayısındaki artış, doğru orantılı olarak şarj istasyonlarına da yansıdı. Dünya çapında toplam şarj istasyonu sayısı da önceki yıl 2,3 milyon civarındayken, geçen yıl 3 milyonu buldu. Elektrikli taşıt kullanımının yaygınlaşması için ayrıca, şarj istasyonu sayısının daha da arttırılması ve araçların batarya maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor

Bu arada, geçtiğimiz sene satılan elektrikli taşıt sayısı 1 milyon 148 bine ulaştı. Çin'de geçen yıl 579 bin yeni elektrikli taşıt trafiğe çıkarken, bu ülkeyi 198 binle ABD ve 62 bin 180 taşıtla da Norveç izledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.