otohaber_logo
Haberler
Otomobil devlerinden flaş karar!
Son birkaç yıldır bazı markaların fuar katılımlarını gözden geçirmeleri, yeni bir boyuta ulaştı. Dünya otomotiv piyasasının dev markaları, bu yıl Paris ve hatta gelecek yıl Cenevre Otomobil Fuarı katılmayacak. İşte detaylar...
Otomobil devlerinden flaş karar!

Küresel krizin yaşandığı 2008 yılında bile fuara katılım konusunda seçicilik göstermeyen otomotiv üreticileri, son yıllarda bu alışkanlıklarını tamamen değiştirmeye başladı. Özellikle Avrupa'da yapılan otomobil fuarlarında katılım konusunda giderek daha seçici davranmaya başlayan firmalar, bu yılki Paris Otomobil Fuarı, hatta gelecek yılki Cenevre Otomobil Fuarı'na katılımdan caymaya başladı.

Bu zincirin son halkası, daha önce 'katılacağı fuarları sınırlayan' Volvo oldu. 2014 yılında 'üç fuar stratejisi'ni açıklayan Volvo, internet üzerinden pazarlama konusunda daha aktif olacağını, dolayısıyla Avrupa'da sadece Cenevre, ABD'de Detroit ve Çin'de de Pekin ya da Şanghay fuarlarında olacağını duyurmuştu. Ancak Volvo, son açıklamasıyla gelecek yıldan itibaren Cenevre'ye de katılmayacağını açıkladı.

"BELKİ DÖNERİZ"

Geçtiğimiz hafta içinde açıklama yapan Volvo, 'geleneksel fuarlara otomatik katılım devri bitti' ifadesini kullanırken, bundan böyle katılacakları etkinliklerin, ürün stratejilerine, teknolojilerine ve etkinliğin zamanlamasına göre seçileceğini bildirdi. 'Asla demiyoruz!' ifadesini kullanan Volvo yetkilileri, gelecekte Cenevre Fuarı'na geri dönebileceklerinin işaretini verirken, "Otomotiv endüstrisinde artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Dolayısıyla iletişim stratejilerimizi daha dikkatle tasarlamalıyız" diyor.

KİMLER KATILMAYACAK?

Volvo ile benzer bir kararı, daha önceleri Mazda da almıştı. Bununla birlikte, iki yılda bir Frankfurt ile dönüşümlü olarak düzenlenen ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı da, şimdiden pek çok "konuğunu" kaybetmiş görünüyor. Zira Volkswagen, fuarda yer almayacağını, sadece aynı tarihlerde Fransa'nın başkentinde 'kendisine özel etkinlik'ler yapmayı planladığını bildirmişti. Ford, Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Nissan ve lüks markası Infiniti de, bu yılki Paris fuarına katılmayı düşünmediklerini bildiren markalar olmuştu.

PSA Grubu markalarından Opel/Vauxhall ve DS Automobiles, mart ayındaki Cenevre Fuarı'na katılmamışlar, sadece Citroen ve Peugeot yeniliklerini sergilemişlerdi. Peugeot ve DS, 2017'de de Nissan, Fiat, Volvo ve Jeep ile birlikte Frankfurt Fuarı'na katılmamıştı. Ford, Volvo ve Mazda, 2016 yılındaki Paris Fuarı'nda da yer almamıştı. (Milliyet)

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.