otohaber_logo
Haberler
Audi CEO'su Rupert Stadler dizel emisyon soruşturmasında tutuklandı
Volkswagen'in lüks araç üreten markası Audi'nin CEO'su Rupert Stadler, şirketin dizel motorlarda egzoz emisyon testlerinde yaptığı usulsüzlük hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.
Audi CEO'su Rupert Stadler dizel emisyon soruşturmasında tutuklandı

Stadler bu soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklanan en üst düzey Volkswagen yetkilisi oldu. Münih Savcılığı, Stadler'in soruşturmayı engelleyebileceği şüphesiyle tutuklandığını belirtirken, tutuklama VW'nin yeni bir yönetim ekibi oluşturmak için yürüttüğü çalışmaların aksamasına yol açabilir.

VW'nin yeni grup CEO'su Herbert Diess, Stadler'in de içinde yer aldığı yeni bir yönetim ekibi oluşturmaya ve grubun emisyon skandalı sonrasında elektrikli araçlara geçişini hızlandırmaya çalışıyor.

Münih Savcılığı, "Dizel faaliyetleri ve Audi motorları ile ilgili bir soruşturma kapsamında, savcılık 18 Haziran 2018'de Profesör Rupert Stadler'i tutuklama kararı aldı" açıklamasını yaptı.

VOLKSWAGEN VE AUDI OLAYI DOĞRULADI

Tutuklamayı doğrulayan VW ve Audi, aksi kanıtlanana kadar Stadler'in masum olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Ancak Stadler'e ulaşılamadı.

VW 2015 yılında ürettiği araçlarda kullandığı dizel motorların ABD'de yapılan egzoz gazı emisyon testlerini geçmek için yasadışı bir yazılım kullandığını kabul ederek tarihindeki en büyük krizi tetiklemişti. VW emisyon skandalının ardından düzenleyici kurumlar otomotiv sektörünü dünya genelinde çok yakın denetime aldı.

ABD Mayıs ayında eski VW CEO'su Martin Winterkorn'a karşı suç duyurusunda bulundu, ancak Almanya kendi vatandaşlarını yargılanmaları için Avrupa Birliği dışındaki ülkelere göndermediği için Winterkorn'un ABD'de yargılanması pek mümkün değil.

Bu arada Münih Savcılığı, Stadler'in ABD yetkililerinin emriyle tutuklanmadığını da ifade etti.

Kaynak: Reuters

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.