otohaber_logo
Haberler
Audi A1 Sportback
Yenilenen Audi A1 Sportback, tasarımıyla daha dinamik ve şık bir tasarıma sahip olurken artan boyu ve güvenlik sistemleriyle daha iddialı ve enerjik bir hale geldi.
Audi A1 Sportback

Audi'nin 2007'de konsept olarak tanıtılan küçük sınıftaki temsilcisi A1, ilk kez üç kapılı olarak 2010'da üretilmeye başladı. Sportback adı verilen beş kapılı A1 versiyonu ise 2011'den itibaren yollara çıktı. İkinci nesil Audi A1 Sportback'te, Audi'nin güncel tasarım dili yer alırken altıgen ön ızgara, büyük hava girişli ön tampon, LED gündüz farları bulunuyor. Yeni A1 Sportback'in uzunluğu 56 mm artarak 4,03 metre olurken aracın genişliği ile yüksekliğinde önemli bir değişiklik yapılmadı. Bagaj hacmi 65 litre büyüyerek 335 litre olan A1 Sportback'in arka koltukları katlandığında bu hacim 1090 litreye ulaşıyor. Aracın S-Line donanım seçeneğinde 18 inç'lik jantlar, sportif tamponlar var.

Birinci nesil A1 Sportback'te bulunan üçüncü yan cam ise artık yok. A1 Sportback'te 95 HP gücündeki 3 silindirli 1,0 litrelik benzinliden 200 HP gücündeki 2,0 litrelik benzinliye kadar uzanan farklı motor seçenekleri yer alıyor. Motor özelliklerine göre 6 ileri manuel şanzıman veya 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman görev yaparken üst modellerde ise 6 ileri S Tronic şanzıman var. A1 Sportback'in sürücüye dönük tasarlanan orta konsolunda 8,8 inç ya da 10,25 inçlik multimedya ekranı var. 30 farklı ambiyans aydınlatması olan bu araçta ısıtmalı koltuklar, Bang&Olufsen premium ses sistemi ve 10,1 inç'lik dijital gösterge tablosu da isteğe bağlı olarak sunuluyor. Otomatik çarpışma uyarısı, park yardımcısı gibi yeni nesil teknolojilere sahip bu araç için Avrupa'da 2018'in ikinci yarısında siparişler alınacak ve sonbaharda piyasaya sürülecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.