otohaber_logo
Haberler
Artık Amerikalı
Yenilenen Volvo S60, sportif tasarımı yeni motor seçenekleri ve güvenlik sistemleriyle daha iddialı görürken bu araç, Volvo’nun Amerika’da kurduğu ilk otomobil fabrikasında üretilecek.
Artık Amerikalı

Bir taşla iki kuş vuran Volvo, hem Amerika'da Charleston üretim tesisinin resmi açılışını yaptı, hem de orada üretimine başlanan yeni S60 modelini tanıttı. Dizel motor seçeneği olmayan yeni S60'da turbo beslemeli 2 ayrı hibrit motor yer alıyor. Hibrit T6 Twin Engine AWD'de 340 HP gücünde. Ödüllü T8 Twin Engine AWD elektrikli benzinli hibrid motor 400 HP sistem gücüne sahip.

Ayrıca T5 ve T6 benzinli motorların da bulunacağı belirtiliyor. Volvo'nun Sensus Connect bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay, Android Auto ve 4G ile tamamen uyumlu çalışırken sürücülerin her zaman ağa bağlı olmalarını sağlıyor. Multimedya ekranı dokunmatik ve sezgisel kontrol özelliğiyle de çalışıyor.

Volvo'nun XC60 modelinden de tanıdığımız SPA platformu üzerinden geliştirilen yeni S60'da City Safety özelliği ve isteğe bağlı Pilot Assist sistemi yer alıyor. S60'ta otomatik frenleme özelliği olan kavşak trafik uyarı sistemi de isteğe bağlı olarak sunuluyor. Volvo'nun elektrikli araç performans markası olan Polestar tarafından geliştirilen Polestar Engineered adlı bir performans işletim sistemi sadece T8 Twin Engine hibrit modelinde yer alıyor. Bu araç 415 HP sistem gücü sunuyor. Polestar Engineered imzalı S60'lar, jantları, fren ve süspansiyon sistemleriyle diğer S60'lardan ayrılıyorlar. Yeni Volvo S60, 2019'da Türkiye'de satışa sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.