otohaber_logo
Haberler
Pistlerden yollara
Türkiye’de ve dünyada 11 yıldır madeni yağlar pazarında liderliğini koruyan Shell, her yıl Ar- Ge çalışmalarına 1 milyar doların üzerinde yatırım yapıyor, motorsporlarına yönelik inovasyon çalışmaları yürütüyor.
Pistlerden yollara

Ferrari, BMW ve Hyundai gibi motorsporları takımlarıyla uzun yıllardır yürütülen iş birlikleri Shell'in, motor yağlarına yönelik Ar-Ge çalışmalarında anahtar rol oynuyor. Pistlerden edinilen bu tecrübe ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda, patentli PurePlus Teknolojisi ile ilk kez doğal gazdan motor yağı üretimine geçildi.

Shell Helix Ultra'yı performasın en üst seviyelere çıktığı pist koşullarında deneyimleyen, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) Hyundai Yarış Pilotları Thierry Neuville, Dani Sordo ve BMW DTM Yarış Pilotu Augusto Farfus, kıyasıya mücadelenin yaşandığı zorlu koşullarda Shell Helix Ultra'nın yüksek performans ve araçlarının motorları için üstün koruma sağladığı görüşlerinde birleşiyor.? Shell, motor performansının ve motor yağından beklentinin en üst seviyeye çıktığı Formula 1, DTM ve WRC gibi yarış pistlerinden edindiği tecrübeyi günlük hayatımızda kullandığımız araçlara aktarıyor ve sürücüler, Shell Helix Ultra ile %3'e varan yakıt tasarrufu sağlıyor, üstün motor koruma özelliği ile daha güçlü ve daha uzun süren motor performansına ulaşıyor. Shell Helix Ultra aynı zamanda karbon ayak izini azaltıyor.

Yürüttükleri köklü iş birlikleri sayesinde dünyada tavsiye edilen motor yağı üreticisi olmanın önemine vurgu yapan Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak "Müşteri beklentilerini karşılamayı ve ötesine geçmeyi hedefleyen hizmet anlayışımızı, en son teknolojiyle geliştirdiğimiz ürünlerimizle destekliyoruz. 'Pureplus Teknolojisi' ile ürettiğimiz binek araçlara yönelik Shell Helix motor yağları, kullanıcılara yüksek performans, üstün koruma ve tasarruf sağlamaya yardımcı oluyor. Hedefimiz, müşterilerimize yüksek performans alacakları ürünler sunmaya devam etmek" diye konuştu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.