otohaber_logo
Haberler
Güneş enerjili otomobiller geliyor!
Otomotiv devleri Hyundai ve Kia yaptıkları açıklamada güneş paneli bulunan otomobiller üreteceklerini açıkladı. Peki bu paneller nasıl olacak? Otomobillerin neresinde yer alacak? İşte detaylar...
Güneş enerjili otomobiller geliyor!

Güneş enerjisi paneline sahip otomobil projeleri, otomotiv sektörüne yabancı değil. Daha önce bu konu gündeme gelmişti. Şimdi ise Güney Koreli üreticiler Hyundai ve Kia, güneş panelline sahip otomobiller için kolları sıvamış durumda.

TEK BAŞINA YETERLİ Mİ?

Biraz detaya girecek olursak, güneş panelleri araçların tavanlarında ve kaputlarında bulunacak. Güneşten elde edilen enerji araçlara ise ek güç sağlayacak. Mesela hibrit veya elektrikli bir otomobil bu sayede biraz daha uzun mesafe alabilecek.

Bununla birlikte güneş panelinden elde edilen enerjinin araçları tek başına çalışması için yeterli olmadığı belirtiliyor. Şu an için farklı güneş paneli çözümleri üstünde çalışılıyor. Güneş paneline sahip bu araçları gelecek sene görebileceğiz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.