otohaber_logo
Haberler
Otonom araçlar 2019'da yollarda olacak!
Mercedes-Benz ve otomobil üreticilerinin önemli tedarikçilerinden olan Bosch bir süredir otonom araç projesi üstünde çalışıyordu. Bu proje 2019'da meyvesini vermeye başlayacak.
Otonom araçlar 2019'da yollarda olacak!

SlashGear'ın haberine göre gelecek yıl Kaliforniya, San Jose'de otonom taksiler faaliyete geçecek. Araçlar insan etkileşimi olmadan kendi kendilerine gidebilecekler, otonom seviyesinin 4/5 olduğu belirtiliyor.

Daimler, dört kapılı özel Mercedes S-Class sedanları kullanacak. Araçların üretim versiyonunda hız sabitleyici ve şerit tutma desteği gibi özellikler yer alacak. Sürüş pilotu ise daha fazla teknoloji ile donatılmış olacak.

TARAYICILARLA DONATILACAK

Bu arada otonom araçlarda çevrenin 360 derecelik görüntüsünü veren en az dört yeni LIDAR tarayıcı bulunacak. Tamponlara da daha fazla LIDAR ve kamera monte edilecek. Bosch, bahsettiğimiz S-Class otomobilleri kendi kendine gidebilen bir araca dönüştürmek için sensörler ve kontrol ünitelerini sağlıyor.

Verilen bilgilere göre otonom araçlar San Carlos ve Stevens Creek koridorunda bulunan "seçilmiş bir kullanıcı topluluğuna" sunulacak.

Daimler otonom taksi servisini adlandırmadı. Araçlarda güvenlik için bir sürücünün olup olmayacağı veya aracın uzaktan izlenip izlenmeyeceği ise belirsiz. Bununla birlikte otonom taksiler, bir uygulamayla çağrıldığı yere gidecek ve ardından müşterileri programlanan hedeflerine otomatik olarak götürecek. Testin 2019'un ikinci yarısında başlaması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.