otohaber_logo
Haberler
Otomotivde ÖTV ve KDV indirimi uzatıldı!
Otomobil ve ticari araçları kapsayan ÖTV ve KDV İndirimi 31 Ekim 2018’de Resmi Gazete’de duyurulmuştu. Sektöre büyük bir ivme kazandıran ve 31 Aralık 2018’de sona ereceği duyurulan düzenleme 3 ay süreyle uzatıldı.
Otomotivde ÖTV ve KDV indirimi uzatıldı!

ÖTV ve KDV oranlarında büyük indirim getiren ve 31 Mart 2019 tarihinde sona ermesi planlanan düzenlemeye göre motor silindir hacmi 1600 cc'den (1,6 lt) düşük olan otomobillerde ÖTV oranı yüzde 15 düşürülerek yüzde 35 olarak uygulanacak. Ticari araçlardaysa indirim KDV oranında yapılıyor. Yüzde 18 olan KDV, düzenlemeyle birlikte yüzde 1 olarak uygulanıyor. ÖTV ve KDV oranlarındaki indirim düzenlemesinin tarihinin uzatılmasıyla birlikte artık motosiklet ve römorklarda da vergi indirimi var. Tarımda kullanılan römorklar ile diğer römorklar için de KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi. Motor silindir hacmi 250 cc'yi geçmeyen motosikletler ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlardan alınan ÖTV sıfırlandı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.