otohaber_logo
Haberler
Toyota'nın tam elektrikli Sedan'ı tanıtıldı
Tanıtılan Toyota bZ3 modeli tasarımı, teknik özellikleri ve iç mekan detaylarıyla iddialı bir görünüme sahip ve bu aracın 2024’te Avrupa’da yollara çıkması planlanıyor
Toyota'nın tam elektrikli Sedan'ı tanıtıldı

Hibrit otomobiller konusunda dünyada önemli bir söz sahibi olan Toyota'nın tam elektrikli ikinci modeli bZ3, sedan karoserli bir otomobil ve 4.725 mm uzunluğu bulunuyor. Yüzde 100 elektrikli bZ3'ün uzunluğu, güncel Corolla Sedan'dan 95 mm daha fazla ve dingil mesafesinin de 188 mm daha uzun olduğu belirtiliyor. Ön bölümünde ince şeritli LED farları olan bu otomobilin burun tasarımı da aerodinamik bir görünüm sunuyor. Hafif şişkin çamurlukları ve arka bölümdeki yatay stop lambaları da aracın tasarımını zenginleştiriyor. Ayrıca bZ3'ün 0,21 cd'lik rüzgar direnç katsayısının olduğu belirtiliyor. Aracın iç mekanında devasa multimedya ekranı dikkat çekerken gösterge panelinden kumanda düğmelerine kadar diğer detayları da dikkat çekiyor. Toyota'nın Çinli ortağı FAW ile birlikte tasarladığı ve e-TNGA platformu üzerinden geliştirilen bZ3 modelinde 178 HP ya da 238 HP'lik güç seçeneklerinin olacağı belirtilirken menzilinin 600 km, hızının ise 160 km/s'de sınırlandırılacağı tahmin ediliyor. Önce Çin'de satışa sunulacak olan bZ3 modelinin 2024'te Avrupa'da yollara çıkması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.