otohaber_logo
Haberler
DSG El Yakıyor
Volkswagen Grubu’nun otomobillerinde kullandığı DSG, otomatik şanzımanın konforu, manuel şanzımanın düşük yakıt tüketimi ve performansını birleştiriyor. Türkiye’de grup markalarının satış rakamlarını arttırmasında çok önemli bir rol oynayan bu şanzımanın
DSG El Yakıyor
Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin açıkladığı son rakamlara göre, Volkswagen 2012 yılında Türkiye'de en fazla otomobil satan ikinci marka oldu. Volkswagen'in bu kadar tutulmasının sebeplerinden biri Türkiye'de çok fazla tutulan DSG şanzımanlı modeller. ODD'nin yaptığı araştırmada otomatik şanzımanlı otomobillerin satışında geçen yıla oranla artış tespit edilmiş. Otomatik şanzımanlı otomobillerin geçen yıl pazar payı yüzde 33,6 olurken, bu yıl bu oran yüzde 36,2'ye yükseldi. Otomatik şanzımanlı otomobillerin pazar payının artmasıyla birlikte, Volkswagen'nin DSG şanzımanlı otomobilleriyle, manuel şanzımanlı otomobillerin fiyat farkının da giderek açıldığını görüyoruz. 2011'in Aralık ayında Passat 1.4 TSI Highline modelinin fiyatı 78.600 TL, DSG şanzımanlı versiyonun fiyatı ise 84.900 TL idi. Yani aradaki fark 6.300 TL. 2013 yılının Aralık ayında ise aynı modelin manuel şanzımanlı modelinin fiyatı ile DSG şanzımanlı modelinin fiyatı arasında 11.300 TL fark bulunuyor. Neredeyse iki katı kadar olan bu artış, tüketicilerinde akıllarının karışmasına sebep oluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.