otohaber_logo
Haberler
Pazar Cirosunun Yüzde 20’si UHP’den Gelecek
Dünya lastik pazarında önemli bir yeri bulunan Bridgestone, UHP lastiklerini sürüş etkinliğiyle tanıttı.
Pazar Cirosunun Yüzde 20’si UHP’den Gelecek

Bridgestone Turanza T001, Potenza S001 ve Potenza S007 lastiklerini Roma'daki Teknik Merkezi'nde tanıttı. Bridgestone Lastik Geliştirme Ekibi Üyesi ve eski F1 pilotu Stefano Modena ile Ultra Yüksek Performans lastiklerin gerçekleştirilen sürüşten sonra açıklamalardan bulunan Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, bugün lastik satışlarındaki payı yüzde 7 olan 17 jant ve üstü UHP lastiklerin yakın gelecekte pazardan yüzde 10 pay alacağını öngördüklerini belirterek, '5 yıl içinde lastik pazarı cirosunun %20'sinin UHP'den geleceği öngörülüyor. Bugün çok fazla duymadığımız "Y" hız sınıfı lastikler ise bu büyüme içinde önemli bir paya sahip olacak' dedi.

Brisa pazardaki ebatları tedarik etme konusunda yüzde 98 seviyesinde olduğunu dile getiren Bayman, "Bu lastiklerin üretimi için özel bir teknoloji, tasarım ve ekipman gerekiyor. Türkiye lastik sektörünün lideri olarak, pazardaki iddiamızı sürdürülebilir kılmak ve bu alandaki ihtiyacı karşılamak adına ülkemizde bu yatırımı yapmaya karar verdik" açıklamasında bulundu.

UHP lastiklerden bir tanesi olan Turanza T001, yüksek dayanıma sahip yanal blokları ile fren mesafesini kısaltırken, yol tutuş ve viraj alma performansını da arttırıyor. Nono ProTech teknolojisine sahip lastik, yapısını oluşturan titreşimi azaltarak yakıt tüketiminde iyileştirme de sağlıyor.

Turanza T001, pazardaki 16" ve üstü jantları kullanan araçların %96'sını kapsayacak şekilde bir ebat çeşitliliğine sahip.

Ferrari'nin F12 berlinetta modelinin orijinal ekipmanı olan Potenza S007 ise yüksek hızlı spor otomobiller içi özel olarak geliştirildi. Özellikle kuru zemindeki yol tutuşu son derece başarılı olan bu lastiğin, G,geniş yere basma alanı ve özel olarak tasarlanmış.

Potenza S001 ise hız ve performans odaklı bir lastik olması yönünden dikkat çekiyor. Mutlak viraj hakimiyeti ve kontrolü sayesinde hem ıslak hem de kuru zeminde iyi bir performans sergileyen bu lastikler kısa fren mesafesiyle sınıfın en iyi lastikleri arasında yer alıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.