otohaber_logo
Haberler
Forester, CR-V, RAV4’ten hangisini seçmeliyim?
Şehir içinde kullanılabilecek bir SUV almak istiyorum. Sıfır kilometre SUV’larda oluşan aşırı değer kaybına karşı kurumsal bir ikinci el otomobil firmasından bir araç almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
Forester, CR-V, RAV4’ten hangisini seçmeliyim?


Yılda yaklaşık 5.000 km yol yapıyorum ve bunun tamamını şehirde gerçekleştiriyorum. Bu amaçla 50.000-55.000 TL'lik bütçemle otomatik şanzımanlı ve benzinli SUV'lar arasında; Honda CR-V, Toyota RAV4 ve Subaru Forester arasında kaldım. Honda CR-V'nin özellikle en yeni modellerinde sorunlar olduğunu duydum. Bu ne kadar doğrudur? Bu üç araç arasında; yol tutuş, yakıt tüketimi ve 4 tekerlekten çekiş özelliklerini temel alarak bir değerlendirme yapar mısınız? Ayrıca bu araçların periyodik muayeneleri 1 mi, 2 yıl mıdır?

Sayın Ertuğrul ARABACI,

SUV'ların 0 km alındıktan 1-2 yıl sonra değer kaybetmesi karşısında ikinci elde garantili kurumsal satış noktalarından 1 veya 2 yaşında bir araç alma fikri bence makul bir düşünce. Ayrıca yılda 5.000 km civarında yol yapacağınız için dizel yerine benzinli olması ve kullanım kolaylığı açısından otomatik şanzımanlı olarak seçilmesi mantıklı bir seçim. Güncel Honda CRV'nin problemli olduğu için tercih edilmemesi gerektiği görüşüne katılmadığımı belirtmeliyim. Çünkü bu konu hakkında tarafıma ulaşmış bir bilgi mevcut değil. Daha çok şehir içinde kullanacağınız bu üç araçtan sürekli 4 tekerlekten çekişli olan RAV4 ve Forester'ın, normalde önden çekişli olan CR-V'ye göre hem hareketli aksam parçası daha fazla olduğundan dolayı bakım masrafl arı, hem de yakıt tüketimi daha yüksektir. Bundan dolayı CR-V seçimi daha makul gibi görünüyor. RAV4, Forester ve CR-V'nin periyodik muayeneleri ilk 3 yaş sonunda ve devamında her 2 yılda bir, diğer motorlu araçlar ve her türlü römorkları 1 yaş sonunda ve devamında yılda 1 periyodik muayeneye tabi tutulur (taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dahildir).

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.