otohaber_logo
Haberler
Peugeot 207’nin frenlerinden ses geliyor
Geçtiğimiz sene 0 km 2009 model Peugeot 207 HB 1.6 HDi satın aldım. Aracım şu an 60.000 km’de ve fren pedalına hafifçe bastığımda tiz bir ses geliyor.
Peugeot 207’nin frenlerinden ses geliyor
Bununla birlikte otomobilim durmaya yakın olduğu zaman sanki iki metalin birbirine sürtmesini hatırlatan kaba bir ses duyuyorum. Yetkili servis; balataların aşırı ısınma sonucu özelliğini kaybettiğini ve seslerin de bu nedenle çıktığını söylediler. Bunun üzerine 2 defa fren balatalarını değiştirttim. Ancak aynı sesler bir süre sonra tekrar başladı. Bunun çözümü ne olabilir? Bir de Peugeot 207 HB'in farklı modellerinde 207 HDi'a kıyasla daha büyük çaplı fren disklerini aracıma uygulatabilir miyim? Bu işlemin faydası olur mu bir de maliyeti ne olur? Çok sevdiğim ve uzun yıllar kullanmak istediğim bu otomobil acaba başka sorunlar çıkartır mı? Nail Güven Serbest/E-posta Sayın Nail Güven Serbest, 2007 model 60.000 km'de olan Peugeot 207 1.6 HDI'ın fren sürtünme sesleri fren diski ve balatalarının birbirlerine uyumsuzluklarından kaynaklanıyor.Genellikle freni çiğneme diye nitelendirdiğimiz fren pedalına uzun süreli basılı tutarak durma alışkanlığı olan kullanıcılarda rastlanır. Balata ile disk arasındaki temas arttıkça oluşan sürtünme ile birlikte artan ısı, fren balatalarının yüzeylerini sertleştirir. Bu sertleşme, sesin çıkmasına neden olur. Bu nedenle kullandığınız fren balatasının markasını değiştirip daha kaliteli bir ürünü tercih edip deneyebilirsiniz. Ayrıca da yukarıda belirttiğim bir kullanım tarzınız varsa bu sürüş alışkanlığınızdan da vazgeçmeniz gerekiyor. Fren pedalına devamlı basmak yerine kesik kesik yavaşça pompalama yaparsanız sistemin daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız. Peugeot 207'nin farklı model seçeneklerinde bulunan daha büyük çaplı fren diskleriyle değiştirmek mümkündür. Arka tekerlekler içinde kampana yerine diskli fren sistemini uygulamanız mümkün. Ancak bu yine de fren tutma temel özelliklerinde farklılık oluşturmazken fren mesafesini ve süresini kısaltır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.