otohaber_logo
Haberler
Honda CRV’ye daha büyük amperli akü taktırmak istiyorum.
2006 model Honda CR-V kullanıyorum. Aracıma 60 veya 72 amperlik akü taktırmak istiyorum. Ancak aracın müzik tesisatının veya genel elektrik sistemi 60 yada 72 amperden olumsuz etkilenir mi?
Honda CRV’ye daha büyük amperli akü taktırmak istiyorum.
Oral Oral/E-posta

Sayın Oral Oral, Üreticiler, aracın ihtiyacı olan elektrik akımının sağlanması ve elektrik sistemi için gerekli olan akü kapasitesini belli hesaplar sonucunda tespit eder ve uygular. Bu uygulamalarda şarj etme ünitesi olan alternatörler de akünün kapasitesine uygun seçilir ve uygulanır. 60 Amper olan bir akü mevcut alternatör ile kısa sürede şarj edilir ve bu da hem motorun şarj süresinde zorlanması ile oluşan güç kaybı ve paralelinde yakıt tüketim artışını da engeller. Akünün yüksek amperli olarak tercih edilmesiyle fazladan eklenen donanımlar çalışırken enerjinin fazladan harcar. Yüksek amper şarj sisteminde bulunan kesinti sonrasında düşük amperli aküden biraz daha fazla gerilim üretir ve ancak o enerji çabuk biter. Sonuç olarak 45 amper olan aküyü 60 ampere yükselterek var olan alternatörünüzün sınırlarını kullanırsınız. Ancak 75 amper gibi bir akü aracı zorlama ihtimali yükseltir ve aracın alternatörüne de uygun değildir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.