otohaber_logo
Haberler
Okur Mektubu: Toyota Avensis’e LPG uygulatmalı mıyım?
Yaklaşık 4 ay önce 0 km 2011 model Toyota Avensis Sedan 1.6 Valvematic satın aldım. Yılda 40.000 k.m. yol yapıyorum ve bu aracı alırken LPG uygulaması yapılabildiğini bildiğim için tercih ettim.
Okur Mektubu: Toyota Avensis’e LPG uygulatmalı mıyım?

LPG montajı için ise Prins markası öneriliyor. Bu montaj sonrasında ne kadar yakıt tasarrufu sağlanır? Aracımın bu işlemden uzun vadede zarar görür mü? Güvenlik açısından herhangi bir sakıncası var mı? Bu konuda beni yönlendirirseniz sevinirim. LPG uygulamaları konusunda Türkiye'de ne yazık ki en çok uzun vadeli ve ciddi bir araştırma yapmış kaynak bulmakta zorlanıyorum. Bu konuda bir kaynak varsa önerebilirseniz sevinirim. Ayrıca size ait bir kitap varsa bu kitabı nereden temin edebiliriz? Eğer henüz bir kitap yoksa böyle bir kitap çıkarmanızı diğer okuyucularınız rica ediyorum. Umut NEPTON/E-posta

Sayın Umut Nepton 2011 model olan Toyota Avensis 1.6 aracınızın motoruna LPG uygulaması bir çok kuruluş tarafından başarı ile uygulanıyor. Uygulanan ürün ne kadar kaliteli ve sorunsuz olursa olsun uygulayanın tecrübesi de bu konuda büyük önem taşır. Yakıt karışımı doğru yapılmayan, elektrik ve elektronik bağlantıların yanlış yerlerden yapılması gibi hatalar kullanım sorunları yaratır. Fakir karışım yapılmış bir LPG sistemi ise motorun kısa sürede fakir karışımın neden olduğu silindir içi yüksek hararet sonucunda segmanlar ve supaplara zarar verir. LPG yağlama özelliği olmayan bir yakıt türüdür ve bu da özel motor yağı kullanılmasını gerektirir. Buna rağmen yine de motor ömrünün kısalma ihtimali de olabilir. Yakıt tüketimini ortalamalarından oluşan kazançlar ise LPG'nin satış fiyatının ucuz olmasından kaynaklanır. LPG benzinden litre bazında yaklaşık yüzde 10-40 daha fazla tüketilir ancak ucuzluğu nedeni ile de yüzde 30-40 oranında yakıt tüketimini azaltır. Bu konuda benim ve internette bir çok forumda geniş yorum ve anlatımlar mevcut. Aracınıza uygulanacak LPG sistemleri sonucunda belli sürelerde motor arıza ışığı sorun algılayıp yanabilir. Bu sorun da genelde kaliteleri farklı olan LPG kullanımından oluşacaktır ancak yeni teknoloji işletim sistemlerinin aşırı hassas olması sonucu oluşan bu sorun herhangi bir arızaya neden olmaz. Prins veya Tartarini ise tüm dünyada kendini kanıtlamış markalardır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.