otohaber_logo
Haberler
Volkswagen Golf IV ve Bora'yı, 8 mi yoksa 16 supaplı mı tercih etmeliyim?
Onno Usta, otohaber okurunun ikinci el VW Golf veya Bora araç seçimi ile ilgili sorusunu cevaplıyor.
Volkswagen Golf IV ve Bora'yı, 8 mi yoksa 16 supaplı mı tercih etmeliyim?

Volkswagen Golf veya Volkswagen Bora Comfortline almayı düşünüyorum. Bu araçların kronik sorunu var mı? Acaba 8 ya da 16 supaplıdan hangisini tercih etmeliyim? Aracı aldığım zaman chip uygulaması yaptırmayı düşünüyorum. Herhangi bir zararı olur mu? Uygulama sonrası aracın güç ve tork değerlerinde nasıl bir artış olur ve bu değişiklik yakıt tüketimiyle performansını nasıl etkiler? Aracı İstanbul'dan alırsam size getireceğim ama İzmir ya da Ankara'dan alırsam bana tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
Ahmet Atik

Sayın Ahmet Atik,
Satın almayı düşündüğünüz 2001-2002 model Golf veya Bora'nın 8 veya 16 supaplı olan her iki versiyonu da tercih edilebilir. Golf'ün süspansiyonları maksimum konforlu olduğu için çok yumuşak ve bozuk zeminlerde de zıplayıp altını vurma ve sürtme sorunları var. Bunun dışında kronik olarak motor hava ölçerlerinin sık sık sorunlar yarattığı ve maliyetli bir sorun giderme çözümü olduğudur. Ancak yine de 102 HP'lik 8 supaplı motorla 105 HP'lik 16 supaplı arasında fazla bir farkı yoktur. Hatta 8 supaplılar eski teknoloji olmasına rağmen düşük devlerden itibaren maksimum tork üretebilme özelliğine sahiptir ve bu sayede de performanslı sayılabilen motorlardır. Aracınızın ikinci el olması itibarıyla satın alındıktan sonra motorunun kilometresi paralelinde oluşmuş güç kayıpları dikkate alınarak yapılacak bir chip modifiyesi ile yaklaşık 8 HP'lik ek güç elde etmek mümkün. Elde edilen bu gücün bahsettiğim motorunuzun kilometresi ile paralel hızlanma ve yakıt tüketimi değerleri değişiklik gösterir. Ancak direkt hava filtresi ve özel egzoz uygulaması ile birleşecek olan bir performans çalışması sonucunda 0-100 km/s hızlanmasında 1.0 saniyelik bir iyileşme söz konusu olabilir. Bu işlem sonucunda yakıt tüketimi de yaklaşık yüzde 2 dolaylarında artacaktır.

Volkswagen Golf IV ve Bora İkinci El Karnesi İçin Tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.