otohaber_logo
Haberler
Kaza Tespit Tutanağımdaki Şüphe Onarımı Geciktiriyor
İsmet Karaman Sorularınızı Yanıtlıyor
Kaza Tespit Tutanağımdaki Şüphe Onarımı Geciktiriyor

Sayın İsmet Karaman;

Yeni yılın ilk günlerinde aracımla bir araca çarparak trafik kazası yaptım. Çarptığım aracın sürücüsüyle aramızda tutanak tuttuk. Kaza sonucunda aracımı yetkili servise götürdüm. Kasko sigortam olduğu için şirketime müracaat ettim. Sonradan öğrendiğime göre eksper gelmiş ve evraklarımı almış. Ancak kazayı şüpheli bulduğunu, onarıma başlama izni vermediğini, araştırma yapacağını söylemiş. Kaç gündür aracım serviste beklemekte. Böyle bir şey yapmaya hakları var mı? Nihayetinde aracım kaskolu ve aracımda var olan bir kaza sonucunda hasar bulunmaktadır.

Adnan Taştan

Sayın Adnan Taştan;

Bilindiği gibi 2008 yılından itibaren, maddi hasarlı trafik kazalarında "anlaşmalı trafik kazası tespit tutanağı" uygulamasına geçildi. Taraflar aralarında düzenledikleri bu tutanak ile sigorta şirketlerine başvurarak hasarlarını tazmin edebiliyorlar. Ancak ne yazık ki bu çağdaş uygulama bazı sigortalılar tarafından suistimal edildiğinden şirketler de hassas davranmaya başlamışlardır. Bünyelerinde bulundurdukları hasar denetim görevlileri ile ve/veya dışarıdan aldıkları hizmetlerle araştırma yapmaktadırlar. Ben de bu konuda altı sigorta şirketine danışmanlık yaparak, taşıt araçlarının kazalarının oluş biçimleri veya yangınlarında inceleme yaparak bilimsel mütalaa hazırlamaktayım. Kasko Sigortası Genel Şartları'nın "B-Hasar ve Tazminat" bölümünde, B.1-5 ve B.1-7'de sigortalı olarak size bazı yükümlülükler getirmiştir. Ne yazık ki sizin aracınızda da böyle bir durum olmuş. Sayın eksperiniz, beyanınızda yani anlaşmalı tutanakta belirtildiği biçimdeki kazanın oluş biçimi ile aracınızdaki hasarı uyumsuz bulmuş. Beyanınızın doğruluğu yönünde kuşkuya düşmüş. Ancak hemen belirtmeliyim ki; araştırması sonucunda kazanın beyan ettiğiniz biçimde olduğuna kanaat getirilince onarıma başlanacak ve aracınız onarılarak size teslim edilecektir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.