otohaber_logo
Haberler
Perte Çıkan Aracımdan Zarar Ettim. Zararımı Nasıl Geri Alabilirim?
Sigorta danışmanınız İsmet Karaman sorularınızı yanıtlamaya devam ediyor.
Perte Çıkan Aracımdan Zarar Ettim. Zararımı Nasıl Geri Alabilirim?
26.04.2014 tarihinde sıfır kilometre Seat İbiza 33.000 TL'ye aldığım aracımı 26.04.2014 tarihinde kırmızı ışıkta beklerken 125 promil alkollü bir sürücü tarafında aracıma arkan çarpıldı. Aracım perte çıkarıldı. 22.05.2014 tarihinde 31.900 TL bir değer verildi. Kaskom için 1.800 TL ödeme yaptım trafik sigortası 400 TL ve 1.100 TL aracımda bir zarar ettim.

Buna aracıma vuran sürücü ödemeye yanaşmamakta. Ben aynı gün inanılmaz bir zarar etmiş oldum. Eşim yanımdaydı ve psikolojisi bozuldu. Bu tutarları adli yoldan alabilir miyim?

Yardımlarınızı rica ederim. Saygılarımla.

Gökhan Akbal

Sayın Gökhan Akbal;

Öncelikle geçirdiğiniz kazadan dolayı geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Aracınızı satın aldığınız gün böyle bir kaza ile karşılaşmanız ise üzüntüyü daha da arttırmakta.

Poliçenizi görmeden mailinize doğru bir yanıt vermek oldukça güçtür. Çünkü sigorta poliçeniz sizinle sigorta şirketi arasında bir sözleşmedir. Poliçenizde aracınıza verilen yeni araç teminatının kapsamı/şartları önemlidir. Bu nedenle yapacağım açıklamalar genel bilinenlerin üzerine olacaktır.

Genellikle günümüzde birçok poliçede ilk yıl için yeni araç teminatı bulunmaktadır. Hatta bazı şirketler bir yılından sonra da yeni araç teminatı vermektedir.

Size anahtar teslim fiyatı 33.000 TL olan aracınızın liste fiyatı nedir? Normal olarak size anahtar teslim fiyatı üzerinden ödemenizin yapılması gerekirdi. Bu konuda sigorta şirketinize yazılı olarak başvurarak bilgi isteyin. Açıklama yapılmaz ise veya yapılan açıklama sizi tatmin etmezse adli yoldan hakkınızı aramak yerine sigorta tahkim kuruluşuna başvurmanızı öneririm. Başvuru şeklini internette www.sigortatahkim.gov sitesine girerek öğrenebilirsiniz.

Aracınızın trafik sigorta primi için şirketinize başvurabilirsiniz. Kalan prim tutarı tüm yıllığın geçen gün sayısının çıkartılmasıyla bulunur. Kalan tutar size iade edilebilir. Kasko sigortası primi için bir ödeme söz konusu olamaz. Poliçede belirlenen tazminat komple yerine getirildiğinden prim iadesi yapılmaz. Çünkü sigorta şirketiniz pert olan aracınızın tutarını size takdim etmiştir.

Eşinizin durumu hakkında, tazminat isteminin olup olmayacağı hakkında bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederim. Daha sağlık bilgi edineceğinize eminim.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.