otohaber_logo
Haberler
Mercedes E Serisi'ne yeni üye
Mercedes-Benz, yeni E Serisi'nin Coupe karoser tipini tanıttı.
Mercedes E Serisi'ne yeni üye

Alman marka E Serisi Coupe'yi , Ocak 2017'de Detroit Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtmaya yaklaşık bir ay kala görücüye çıkardı.

Yeni E Serisi'nin coupe karoser tipinin boyutları, aynı sedanda olduğu gibi yine S Serisi ve C Serisi arasında yer alıyor. Tasarım olarak kardeşi C Serisi ve ağabeyi S Serisi'ne benzeyen otomobil, selefine göre daha dinamik ve sportif görünüyor.

Yeni E Serisi Coupe 4826 mm uzunluğa, 1860 mm genişliğe ve 1430 mm yüksekliğe sahip. Selefine göre 123 mm daha uzun, 74 mm daha geniş ve 32 mm daha yüksek olmasının yanında, 113 mm daha uzun dingil mesafesi, boyutlarının ne kadar büyüdüğünü açıklamaya yetiyor.

Gövdede sağlanan büyüme, iç mekana da olumlu yansıdığı da düşünülebilir. Genel tasarım olarak iç mekanda da kardeşleriyle benzer bir anlayış izlenen otomobilde 12.3 inçlik dokunmatik ekran ve modele has süslemelere yer veriliyor.

Dizelde tek seçenek olan E220d seçeneğinde 191 HP güç üreten 2,0 lt'lik dört silindirli turbo dizel motora yer veriliyor. Benzinli cephesinde ise; dört silindirli turbo beslemeli motor kullanılan E200'de 181 HP, E300'de 242 HP'lik güç seçenekleri sunuluyor. Daha güçlü bir E Coupe isteyenler için ise E400 4Matic versiyonunda yer alan altı silindirli turbo beslemeli benzinli motor iyi bir seçenek olabilir. Nitekim bu ünite maksimum 328 HP güç üretiyor. Tüm versiyonlarda 9G-TRONIC ismi verilen otomatik şanzıman standart olarak sunulacak. Yeni E Serisi Coupe'nin 2017'nin ikinci yarısında Avrupa'da satışa sunulması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.