otohaber_logo
Haberler
Citroen C4’ün motor yağı basıncı neden azalıyor?
Onno Usta, sorularınızı yanıtlamaya devam ediyor.
Citroen C4’ün motor yağı basıncı neden azalıyor?

Manuel şanzımanlı 2009 model Citroen C4 sahibiyim. Aracımın motoru ısındıktan sonra boşta çalışırken motor yağı basıncı yetersiz uyarısı çıkıyor. Serviste yağ kütüğü orijinal parçasıyla değiştirildi ama sorun devam ediyor. Motor devri arttığında bu uyarı ortadan kalkıyor ama sonra yeniden oluyor. Son zamanlarda motorda tekleme de başladı. 83.000 km'de olan aracım için neler önerirsiniz?

Kadir Akbal

Sayın Kadir Akbal,

Motor çalışma sıcaklığına ulaştıktan sonra oluşan yetersiz yağ basıncı uyarısı, yağ basıncının düşük olduğunu veya hiç olmadığını belirtiyor. Yağ basıncının düşük olması rölanti devirlerinde olabilir. Ancak sadece yağ kütüğünün yenilenmesi yeterli değildir. Yağ pompası, yataklar veya yağ müşirinin kontrol edilmesi gerekiyor. İlk olarak rölanti devri kontrolü edilmeli ve yağ basıncı kontrol edilmelidir. Yağ basıncı, yağ müşirinin haznesine takılarak kontrol edilmeli. Yağ basıncı, motor sıcakken ve 3000 d/d'de çalışırken 4,0 bar basınçta olmalıdır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.