otohaber_logo
Haberler
Türkiye'nin trafik güvenliği masaya yatırılacak
Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün yürüttüğü projeyle trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerle sakatlanmaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Türkiye'nin trafik güvenliği masaya yatırılacak
Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Kamboçya, Çin, Mısır, Hindistan, Kenya, Meksika, Rusya ve Vietnam'ı da içine alan ''10 Ülkede Yol Güvenliği Projesi'' yürütülüyor.

Projeyle odak olarak belirlenen bu ülkelerde uygulanacak trafik kazalarını önleme projeleriyle ölüm ve sakatlanma oranlarının azaltılması ve model programlar geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde 25 Ocak Salı günü ''Güvenli Trafik Projesi Afyonkarahisar Açılış Toplantısı'' düzenlenecek. DSÖ Türkiye yetkililerinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri, akademisyenler ve proje yürütücülerinin katılacağı toplantıda, dünyada yol güvenliği ve ''10 Ülkede Yol Güvenliği Projesi'', Avrupa bölgesinde yol güvenliği, projenin Rusya ve Türkiye'deki uygulamaları ele alınacak.

YILDA 10 BİN KİŞİ ÖLÜYOR

2009 Küresel Yol Güvenliği Raporuna göre Türkiye'de her yıl yaklaşık 10 bin kişi trafik kazalarından ölüyor.

Proje kapsamında Türkiye'de yürütülecek çalışmaların emniyet kemeri, çocuk araç koltuğu ve kask kullanımı, içkili araç kullanımı ve hız gibi risk faktörleri üzerine odaklanması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.