otohaber_logo
Haberler
EuroNCAP’te Geri Sayım
Avrupa’nın güvenlik otoritesi EuroNCAP, Skoda Superb, Hyundai i20 ve Fiat Panda Cross modellerinin güvenlik testi sonuçlarını paylaştı.
EuroNCAP’te Geri Sayım

Belçika merkezli EuroNCAP, üç yeni modelin güvenlik sonuçlarını paylaştı. Skoda'nın Passat'ın üzerinden yükselen Superb modeli bu testlerden beş yıldızla ayrılırken, Güney Koreli marknın küçük sınıftaki başarılı modeli i20 dört yıldız aldı. Fiat Panda Cross ise EuroNCAP sınavlarından üç yıldız almayı başardı.

Skoda Superb

Önden çarpışmalarda kabin sağlamlığını korudu. Dummy'ler diz ve uyluk kemği korumasında iyi bir koruma elde edildiğini kaydetti. Yandan çarpışmalarda özellikle sürücünün göğsünde yeterli koruma elde edildiği kaydedildi. Vücudun diğer bölgelerine ise iyi koruma elde edildi. Direk testinde, ise önemli vücut elemanlarının iyi korunduğu belirlenirken, kamçı testinde de Superb'in iyi koruma sunduğu ortaya çıktı. Otonom fren sistemini bazı ülkelerde standart bazılarında ise opsiyon olarak sunan Suberb, bu disiplinden teste tabi tutulmadı. Çocuk korumasında 18 aylıktan 3 yaş arası çocuklarda boyna gereğinden fazla yük bindiği görüldü. Yine de önden çarpışmalarda iyi koruma elde edildi. Yaya korumasında, yayanın bacaklarının iyi korunduğu kaydedildi. Superb, karın bölgesinin korumasında ise maksimum puan elde etti.

Hyundai i20

Önden çarpışmalarda kabin sağlamlığını korudu. Diz ve uyluk kemiği korumasında iyi veriler elde edildi. Yandan çarpışmalarda hem boyna hem de göğüs bölgesine iyi koruma sağlandı. Direk testinde ise dummy'ler kritik bölgelerin iyi bir şekilde korunduğunu kaydetti. Kamçı testinden de iyi korumayla geçen i20, bu testte özellikle arka koltuklarda oturanlar için yeterli koruma sağladığından puan kaybetti. Otonom frenleme sisteminin sunulmadığı otomobil, bu disiplinden teste tabi tutulmadı. Çocuk korumasında önden çarpışmada 18 aylık çocukların kafa bölgesine yeterli koruma sağlayan i20, vücudun diğer bölgelerine iyi koruma sağladı. Hyundai i20, yaya korumasında bacakları ve karın bölgesi testinde maksimum puan almayı başardı.

Fiat Panda Cross

Önden çarpışmalarda kabin sağlamlığını korurken, sürücünün kafasının yüksek hızlarda direksiyon simidiyle temas etmesi puan kaybına neden oldu. Ayrıca göğüs de önden çarpışma testlerinde direksiyon simidiyle temas etti. Panda Cross bu disiplinde kötü veriler elde etti. Buna rağmen, diz ve uyluk kemiği korumasında iyi veriler elde edildi. Yandan çarpışmalarda sürücü ve ön koltuktaki yolcuda göğüs koruması yeterli seviyedeyken, arkada oturanlar için kafa ve göğüs koruması kötüydü. Direk testinde, Panda Cross iyi koruma elde etti. Kamçı testinde ise hem ön hem de arkadakiler için yeterli elde edildi. Panda Cross çocuk korumasında 18 aylıktan 3 yaşa kadar çocuklara maksimum koruma sundu. Yaya korumasında ise tamponun yapısı nedeniyle bacaklara kötü koruma elde edildi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.