otohaber_logo
Haberler
Dünyanın En Büyük Hava Yastığı Üreticisi Hayatta Kalma Savaşı Veriyor
Japon hava yastığı üreticisi Takata, geçtiğimiz aylarda patlak veren sorunlu hava yastıkları ve geri çağırmaların artması nedeniyle kapanma noktasına geldi.
Dünyanın En Büyük Hava Yastığı Üreticisi Hayatta Kalma Savaşı Veriyor

Geçtiğimiz aylarda 34 milyon aracı, hava yastıkları doğru şekilde çalışmadığı gerekçesiyle geri çağıran Takata, bu araç sayısının 50 milyona çıkması nedeniyle büyük bir mali yükümlüğe girdi. Yaklaşık 3,5 milyar Amerikan Doları ödemek zorunda kalacak Japon üretici, ön görülen 85 milyon aracın geri çağrılması durumunda ise iflas bayrağını çekebilir.

O dönem yapılan açıklamada, hava yastıklarının herhangi bir sebeple açılması durumunda, içinden fırlayacak parçaların göğüs ve yüze zarar verebileceği belirtildi. Nedeninin ise bu hava yastıklarının gereğinden daha şiddetli bir şekilde açılıyor olması…

Takata, bu sistemi Toyota, Honda, Mazda, BMW, Nissan, General Motors gibi önemli üreticilere de tedarik ediyor.

Honda'dan "2 Kişi Hayatını Kaybetti" Açıklaması

Japon marka Honda, Takata'nın hava yastıklarını kullanan araçların yaptığı kaza sonucu iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Malezya'da gerçekleşen iki ölümde de hava yastıklarının gereğinden daha şiddetli açılmasının ölümlere sebep olduğu belirtildi.

Yazı: Burak Kaya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.