otohaber_logo
Haberler
2018 SONUÇLARI
2018 SONUÇLARI

YARIŞMA BİRİNCİSİ

ONUR ZENGİN 1980 yılında Samsun da doğan Onur Zengin'in sanata olan eğilimi çocukluk yaşlarında ailesi tarafından keşfedildi. Eğitimini tasarım fakültelerinin İç Mimarlık Bölümü'nde tamamladı. Mimarlığın yanı sıra Heykel Ana Sanat dalında almış olduğu eğitiminin tasarımlarına yön verdiğini belirtti. Profesyonel kariyeri boyunca çeşitli büyük projelerde yer alan Zengin, iç mekân tasarımı ve özellikle ürün tasarımı alanlarında dereceler kazanmıştır. Turkuvaz Medya Grubu'nun düzenlediği tasarım yarışmasına ''Mia Serisi'' tasarımıyla katılmış ve tasarımı 1. seçilerek ödüle layık görülmüştür.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

ÖMER KOÇ 1989 yılında Ankara'da doğan Ömer Koç; Hacettepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ön lisans ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirmiştir. Hala Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Ar-Ge biriminde görev yapmaktadır. Çocuk yaşlarda karakalem olarak çizmeye başladığı tek boyut otomobilleri daha sonra bilgisayar ortamında 3D modelleme ile çizmeye devam etmiştir. Otomobil tutkusu çok yüksek olan bir milletin artık kendi özgün tasarımını kendi imkânları ile yerli ve milli olarak yapması gerektiğini düşünen tasarımcı, Türkiye'de üretilmesi planlanan yerli otomobil proje ekibinde yer alarak, Türk tasarımı otomobillerin Dünyaya tanıtılmasına ve ülkesinin bu alanda verdiği çabaya destek vermek istediğini belirtmiştir. Koç'un tasarımı jüri özel ödülüne layık görülmüştür.
ERCAN ORHAN 1981 yılında Malatya'da doğan Ercan Orhan; ilk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamladıktan sonra İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun olmuş ve yine aynı bölümde yüksek lisansını tamamlamıştır. Otomobillere olan ilgisi büyük bir tutkuyla başlamış, olan Ercan Orhan "elime aldığım her kâğıda otomobil çizerim" diyerek bu tutkusunu dile getirmiştir. Tasarım konusunda bir okuldan eğitim almamasına rağmen yeteneği sayesinde çok güzel çizimler ve tasarımlar yaptı. Şu anda profesyonel düzeyde araba tasarımı yapmaktadır. Uluslararası düzeyde araç tasarımı yarışmalarına katılmış olan Ercan Orhan, şu anda freelance olarak otomobil tasarımı çalışmalarına devam etmektedir. En büyük amacı otomobil tasarımı alanında bir dünya devi olmak ve Türkiye'yi en iyi yerlerde temsil etmek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.